DDR4 vs DDR5

XxTenc

Femtopat
Daha fazla  
Intel Core i5 12400F.
Gigabyte H610M h V2 DDR 4
RTX 4060 Ti.
XPG 2x8 RAM DDR4 3200MHz CL16.
512 GB SSD.
550W Power.

Arkadaşlar sistemim bu şekilde, ancak elimde fazladan 1 adet 1TB SSD ve 2x8 DDR4 Corsair 3200 CL16 RAM bulunuyor bu 2 parçayı kullanmak için anakartı degistirmeyi düşünüyorum. Ancak DDR5 anakart alamiyorum, çünkü elimde toplamda 4 adet DDR4 RAM bulunuyor. Simdi RAM'leri satip DDR5 anakart alip DDR5 ramemi geceyim daha iyi mi olur yoksa 4 RAM slotlu DDR4 anakart alıp 2 parçayı da değerlendireyim mi? Biraz karmaşık oldu kusura bakmayın ama anlatabildigimi düşünüyorum.

Intel Core i5 12400F.
RTX 4060 Ti.
512 GB SSD.
550W Power.

Arkadaşlar sistemim bu şekilde, ancak elimde fazladan 1 adet 1TB SSD ve 2x8 DDR4 Corsair 3200 CL16 RAM bulunuyor bu 2 parçayı kullanmak için anakartı degistirmeyi düşünüyorum. Ancak DDR5 anakart alamiyorum, çünkü elimde toplamda 4 adet DDR4 RAM bulunuyor. Simdi RAM'leri satip DDR5 anakart alip DDR5 ramemi geceyim daha iyi mi olur yoksa 4 RAM slotlu DDR4 anakart alıp 2 parçayı da değerlendireyim mi? Biraz karmaşık oldu kusura bakmayın ama anlatabildigimi düşünüyorum.
Ddr5 anakart alınca işlemciyi de değişmeniz gerecek. (İşlemciye bakmadan dikkatsizce cevaplandırdım.) Bütçeniz var ise geçin, işinizi görüyor ise gerek yok.

Evet anlattın fakat sistemin güzel gözüküyor. Sırf 2 parça RAM için masraf altına girmene değecek mi bir düşün sonra karar ver. RAM'leri satmak da bir seçenek.

Intel Core i5 12400F.
RTX 4060 Ti.
512 GB SSD.
550W Power.

DDR5'e geçsen de en fazla 2 nesil daha Intel destekleyecek sonrası ölü bence parçalarını satabiliyorsan satıp AM5'e geçmen daha mantıklı olur.

DDR5 anakart alınca işlemciyi de değişmeniz gerecek. (işlemciye bakmadan dikkatsizce cevaplandırdım.) Bütçeniz var ise geçin, işinizi görüyor ise gerek yok.

Dogru diyorsunuz islemciyi dusunmedim. Şu anki anakartımda 1X SSD 2X'de RAM slotu bulunuyor. Ancak elimde toplam 4 RAM 2 SSD var o yüzden 4 slotlu ve 2 SSD slotlu anakarta gecmem gerekiyor.

Geçeceksen AM5'e geç. Ancak o şekilde geçtiğine değer. Geçmeyeceksen de artık anakart alma DDR4'e. Ya bu şekilde idare et ya da bellekleri satıp 2x16 GB bir kit al.

AM5 geçemem çunku islemci Intel. Bu şekilde idare edemem cunku elimde 2 SSD var biri 512 GB digeri 1 TB. Şu anda kasamda takilan anakartta ( Gigabyte H610M h V2 de 1 adet SSD slotu mevcut. Yani ben 4 RAM slotlu ve 2 SSD slotlu bir DDR4 anakart almam lazim.

Dogru diyorsunuz islemciyi dusunmedim. Şu anki anakartımda 1X SSD 2X'de RAM slotu bulunuyor. Ancak elimde toplam 4 RAM 2 SSD var o yüzden 4 slotlu ve 2 SSD slotlu anakarta gecmem gerekiyor.
i5 12400f ddr5 ile uyumlu çalışıyor, gece olduğu için dikkatsizce tavsiye verdim kusura bakmayın.

Boşa bu parçalara masraf etme RAM'ları sat 2kit RAM al aynı şekilde SSD sat ya da çoklayıcı kullan.

Evet anlattın fakat sistemin güzel gözüküyor. Sırf 2 parça RAM için masraf altına girmene değecek mi bir düşün sonra karar ver. RAM'leri satmak da bir seçenek.
Ama elimde 1 tb ssd de mevcut birde anakartimda pcle 3.0 ekran karti destegi var ama benim rtx 4060ti da 4.0 destekliyor. Tam performans alamiyorum

Bu arada ramlarimin 2'si Corsair marka diger 2'si XPG RGB'li RAM sıkıntı olur mu? 3200MHz CL 16.

Boşa bu parçalara masraf etme RAM'ları sat 2kit RAM al aynı şekilde SSD sat ya da çoklayıcı kullan.

Çoklayıcı ne oluyor tam olarak?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı