DDR4'e yükseltirken anakart seçimi nasıl olmalı?

wohialemsin

Zeptopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 3470
amd aorus rx580
16ram
turbox b57 (h61)
Şu an sistemimde Turbox B57 DDR3 bir anakart kullanıyorum. 16 GB DDR3 RAM'e sahibim. Ekran kartım ise RX 580 8 GB.

İşlemcim Intel i5-3470 (4 çekirdekli). Ancak ekran kartımın, mevcut anakarta ve işlemciye göre daha güçlü kaldığını düşünüyorum. Bu yüzden DDR4 sisteme geçmeyi planlıyorum. Bütçem buna uygun.

Anakart olarak Gigabyte GA-B150M-D3H (LGA 1151 soketli, DDR4 destekli) modeli dikkatimi çekti. Ancak baktığım yerlerde bu anakartın sadece 6. ve 7. nesil Intel işlemcileri desteklediği yazıyor.

Sorum şu:
Anakartların desteklediği işlemci nesilleri modele göre mi değişir, yoksa sadece çipsete mi bağlıdır?
Bu anakart benim için mantıklı bir tercih mi olur yoksa başka bir öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz 1155 sokete sahip buna uyumlu anakartlar DDR3 oluyor, bahsettiğiniz anakart dediğiniz gibi 1151 sokete sahip anakart değişimi yapacaksanız bunun yanında işlemci ve bellek ekstra satın almanız gerekecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…