DDR4'ten DDR5'e geçerken hangi bileşenler değiştirilmeli?

yushuff

Decipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, geçen günlerde ilk defa bilgisayarım oldu ve bu bilgisayarı alırken dikkat etmediğim şeyler olmuş. Şu an ana kartımda iki tane RAM slotu var ve bu durum hoşuma gitmiyor çünkü 2x8GB RAM'im var ve 32 GB RAM'e geçiş yapmak istiyorum. Muhtemelen anakartı değiştireceğim ve değiştirecekken DDR5'e geçiş yapmak istiyorum. Sizce bu geçiş bana kaç TL'ye mâl olur? Neleri değiştirmeliyim? DDR5'e geçmeli miyim?
Sistem:
ASUS H610M-F D4.
RTX 4060 8 GB.
i5 12400F.
Team T-Force Vulcan Z 16 GB (2x8GB) RAM.
XPG Gammix 1TB 7400/5500MB/s M.2 SSD.

Merhaba, geçen günlerde ilk defa bilgisayarım oldu ve bu bilgisayarı alırken dikkat etmediğim şeyler olmuş. Şu an ana kartımda iki tane RAM slotu var ve bu durum hoşuma gitmiyor çünkü 2x8GB RAM'im var ve 32 GB RAM'e geçiş yapmak istiyorum. Muhtemelen anakartı değiştireceğim ve değiştirecekken DDR5'e geçiş yapmak istiyorum. Sizce bu geçiş bana kaç TL'ye mâl olur? Neleri değiştirmeliyim? DDR5'e geçmeli miyim?
Sistem:
ASUS H610M-F D4.
RTX 4060 8 GB.
i5 12400F.
Team T-Force Vulcan Z 16 GB (2x8GB) RAM.
XPG Gammix 1TB 7400/5500MB/s M.2 SSD.

Normalde işlemci anakart ve RAM derim ama sizin işlemciniz hem DDR4 hem de DDR5 destekliyor. Dolayısıyla işlemci değişimine gerek yok. Bunu anakartınızın sonundaki D4 yazısından anlayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı