Kaan8184
Megapat
Daha fazla
İyi sosyaller, ben DDR4 sistemimi DDR5 altyapısına geçirmek istiyorum. Bunun için; işlemci, RAM ve anakart değiştirerek kalan parçaları sabit tutatark yükseltmeyi düşünüyorum. Aşağıdaki parçaların uyum açısından bir sıkıntısı yok mu emin olmak için bu konuyu açmak istedim.
Sabit tutacağım parçalar:
Ekran kartı: GeForce® RTX 2060 SUPER™ WINDFORCE OC 8G
Kasa: Corsair Carbide series SPEC-05
Almayı düşündüğüm parçalar:
İşlemci: Intel Core i5-14600K
RAM: Corsaır Vengeance RGB 32GB (2X16GB) 6000MHZ DDR5
Anakart: Gigabyte B760M D3HP LGA 1700 Soket Anakart
Eğer parçaların uyumunda bir sıkıntı yoksa sormak istediğim diğer bir konu bu işlemci için nasıl bir soğutucu almalıyım? İnternette biraz bakındığımda kule tipi bir soğutucu almamın daha iyi olduğunu yazmışlar fakat önerilen soğutucular Türkiye'de satılmayan modeller olduğu için alternatif olarak ne alabilirim? Aşağıdaki iki ürünü buldum ama ne kadar kalitelidir?
MSI Mag Corefrozr AA13 Hava Soğutucu
Deepcool AK400 Hava Soğutucu
Sabit tutacağım parçalar:
Ekran kartı: GeForce® RTX 2060 SUPER™ WINDFORCE OC 8G
Kasa: Corsair Carbide series SPEC-05
Almayı düşündüğüm parçalar:
İşlemci: Intel Core i5-14600K
RAM: Corsaır Vengeance RGB 32GB (2X16GB) 6000MHZ DDR5
Anakart: Gigabyte B760M D3HP LGA 1700 Soket Anakart
Eğer parçaların uyumunda bir sıkıntı yoksa sormak istediğim diğer bir konu bu işlemci için nasıl bir soğutucu almalıyım? İnternette biraz bakındığımda kule tipi bir soğutucu almamın daha iyi olduğunu yazmışlar fakat önerilen soğutucular Türkiye'de satılmayan modeller olduğu için alternatif olarak ne alabilirim? Aşağıdaki iki ürünü buldum ama ne kadar kalitelidir?
MSI Mag Corefrozr AA13 Hava Soğutucu
Deepcool AK400 Hava Soğutucu