DDR5 32GB RAM Tavsiyesi

Sistem özellikleri
Asus ROG Strix X670E-E anakart
7800X3D CPU
ROG Strix RTX 4090

Şu an kullandığım Kingston FURY Renegade 6400-CL32 RAM'leri aldığımdan beri uyumluluk sorunları yaşıyorum. Windows çok geç açılıyor. Windows çabuk açılsın diye Memory content restore enabled yaptığımda mavi ekran yiyorum. Windows üzerinden yeniden başlat yaptığımda siyah ekranda kalıyor açılmıyor vs vs. Çeşitli sistem kararsızlıkları, benchmark'larda düşük puan ve yavaşlık gibi sorunlar da dahil. Şu anki RAM'lerim EXPO Uyumlu değil, Intel XMP uyumlu. Bu sorunları ona bağlıyorum.

Bu sisteme EXPO uyumlu yüksek performanslı bir RAM kiti (16x2) önerir misiniz? Bütçe sınırsız.

Bence cl30 6000mhz al bende ayni islemci var 6400 cl30 var ayni sorunlari yasıyorum expo acinda mavi ekran geliyor iade edicem alirlarsa tabi bu işlemci icin 6000 sinır galiba yapan yok degil var ama ben yapamadim

Bence cl30 6000mhz al bende ayni islemci var 6400 cl30 var ayni sorunlari yasıyorum expo acinda mavi ekran geliyor iade edicem alirlarsa tabi bu işlemci icin 6000 sinır galiba yapan yok degil var ama ben yapamadim
İşlemciden önce anakartla ilgili bios son sürüm güncel olmalı ve RAM almadan önce alacağınız RAM'in kodunu anakartın sitesinden o anakartla test edilip edilmediğini kontrol etmek gerekiyor. Daha stabil ve sorunsuz oluyor. Mesela konu sahibi arkadaşın RAM'lerinin kodu anakartın destek sitesinde çıkmıyor o anakart ile test edilmemiş.

Demek ki işlemcinin IMC'si 6400 için yetersiz ve RAM değiştirmene gerek yok. XMP/EXPO açtıktan sonra RAM frekansını manuel olarak 6000 MHz'ye al hiçbir sorun yaşamayacaksın.

Demek ki işlemcinin IMC'si 6400 için yetersiz ve RAM değiştirmene gerek yok. XMP/EXPO açtıktan sonra RAM frekansını manuel olarak 6000 MHz'ye al hiçbir sorun yaşamayacaksın.
Daha önce manuel olarak da 6000MHz ayarlamıştım ama nafile, sorunlar devam ediyor. 6400MHz XMP profilinde gear 1:1 çalışıyor. Gear ratio 1:1 olması IMC konusunda sorun olmadığı anlamına gelmez mi? Yanlış mı biliyorum. BIOS sıfırlayıp RAM'e dokunmazsam sistem jet gibi açılıp kapanıyor, hiçbir sorun olmuyor ama o da DDR5'in stok frekansı olan 4800MHz de yani. 5000MHz bile yapsam sorunlar tekrar başlıyor. Bir yerde bir uyumsuzluk var ama çözemedim. İşe yarar bir bilgi mi bilmem ama RAM Çipleri de SK Hynix-M.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı