DDR5 6000MHz RAM'ler 3600MHz çalışıyor

Skyming5345

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Anakart
MSI B650 Gaming Plus WIFI AMD B650 7200 MHz
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D
Merhaba, RAM'leri 4 slotta takıyorum. Ardından bilgisayarı çalıştırdığımda RAM frekans hızları 3600 MHz olarak görünüyor. BIOS üzerinden EXPO'yu aktifleştiriyorum, yani 6000 MHz ayarlıyorum. Sonrasında sistemi çalıştırıyorum, fakat sistem açılmıyor ve ekrana görüntü gelmiyor öyle kalıyor. BIOS pilini çıkarıp tekrar takınca düzeliyor, fakat yine 3600 MHz olarak başlıyor. Bu konuda ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Teşekkürler.

Anakartınız MSI B450M-A Pro maxsa buradan bakabilirsiniz.

Hocam, en son beta sürümünün altındaki tam sürümü indirdim, kurdum. Expo'yu aktif ettim, kaydedip çıktım. Ancak BIOS'tan yine siyah ekranda kaldım ve anakartta "DRAM" yazısı üzerinde sarı ışık yanıyor. Sonrasında BIOS pilini çıkarıp tekrar taktım, bu sefer XMP'yi aktif ettim, fakat yine aynı sorun oldu. Ekrana görüntü gelmiyor ve "DRAM" yazısının üzerinde sarı ışık yanıyor.

Hocam, en son beta sürümünün altındaki tam sürümü indirdim, kurdum. EXPO'yu aktif ettim, kaydedip çıktım. Ancak BIOS'tan yine siyah ekranda kaldım ve anakartta "DRAM" yazısı üzerinde sarı ışık yanıyor. Sonrasında BIOS pilini çıkarıp tekrar taktım, bu sefer XMP'yi aktif ettim, fakat yine aynı sorun oldu. Ekrana görüntü gelmiyor ve "DRAM" yazısının üzerinde sarı ışık yanıyor.

İndirdiğiniz dosyayı flash belleğe atıp BIOS'tan güncellediniz değil mi anakartın müşteri hizmetlerine yazın.

biosu güncellemeniz yeterli olmayacaktır hocam. Bende de tomahawk modeli var, biosu güncelleyip bir de expo ayarını yapmanız gerekli. Hiç bana sormayın :) youtube dan bakarak adım adım yaptım.

Merhaba, RAM'leri 4 slotta takıyorum. Ardından bilgisayarı çalıştırdığımda RAM frekans hızları 3600 MHz olarak görünüyor. BIOS üzerinden EXPO'yu aktifleştiriyorum, yani 6000 MHz ayarlıyorum. Sonrasında sistemi çalıştırıyorum, fakat sistem açılmıyor ve ekrana görüntü gelmiyor öyle kalıyor. BIOS pilini çıkarıp tekrar takınca düzeliyor, fakat yine 3600 MHz olarak başlıyor. Bu konuda ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba, bende aynı sorunu yaşadım AMD'nin kendi sitesinde 7000 ve 9000 serilerinde 4 slot da 3600MHz destekliyor diyor, yani BIOS Update vb. ile alakası yok işlemcinin bellek denetleyicisini kötü yapmışlar yani Max kullanabileceğimiz 3600MHz, bende şu an aktif 96 GB 4 slot RAM'imi 3600 de kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı