DDR5 AMD sistem için RAM CL değeri önemli mi?

Alperen3446

Megapat
Daha fazla  
Dostlar selam Ryzen 5 7500F ve B650M project Zero sistem için Apacer Panther RGB 32 GB 6000 MHz CL40 RAM siparişi vermiştim ama açıkçası sipariş verirken sadece RGB olmasına bakmıştım ve CL40 olduğunu fark etmemiştim. Bugün çok bir fark ödemeden.

Bu iki RAM'i satın alabiliyorum. Size sorum şu, sizce satın aldığım RAM'i iade edip bu ikisinden birini almama gerek var mı? Varsa eğer XPG olanını almak istiyorum RGB seçeneğinden dolayı ama performans olarak veya uzun ömürlülük açısından Patriot daha iyi derseniz onu da düşünebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz varsa daha düşük Cl almak daha mantıklı tabi, bir yandan da 2 tane ram alıyoruz 20 bin lira nedir diye düşündüm.

Düşük gecikme çip kalitesini belli ediyor, daha sorunsuz bir sistem için 6000 CL30 RAM almanız iyi olur, AM5 işlemciler bu konuda hassas.

Attığım XPG bellek nasıldır peki hocam

Bütçeniz varsa daha düşük Cl almak daha mantıklı tabi, bir yandan da 2 tane ram alıyoruz 20 bin lira nedir diye düşündüm.
maalesef hocam fiyatlar çok kötü durumda. Normalde 16 alıp sonra upgrade yaparım diye düşünüyordum ama ram krizi daha da kötüleşir diye almışken 32 alayım dedim. Ama CL konusu kafamı karıştırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…