Belki Ryzen 8000 serisini beklemeden bir geçiş yapabilirim. İşlemci olarak 7500F'den fazlasını almayı düşünmüyorum ama anakartlarla RAM'lere bayağı uzağım. Hali hazırda DDR4'te MSI B550-A Pro ile Ballistix C9BJZ RAM'ler kullandığım için DDR5'te de benzer kalite ve performansta donanımlara geçmek isterim.
Mesela MSI diye B650 Gaming Plus mı kovalanmalı yoksa Gigabyte B650M Gaming X AX mı yapıştırılmalı? RAM'ler ne alemde hangisinin bellekleri ve kontrolcüleri iyidir. EXPO mu açacağız yoksa yine dededen kalma gecikme düşürme + OC usülü mü gideceğiz?
Bütçe sıkıntım yok ama bir anakarta 10K vermek de kazık gibi duruyor. Çoğu ekstraya ihtiyaç duymayacağım için f/p olması her zaman önceliğim.
Hocam ben olsam ucuz bir B650 yapıştırıp geçerdim. Çünkü piyasadaki en kral anakartları alsan bile maksimum 7000MHz civarını destekliyor. İleride 8000-9000MHz DDR5 RAM'ler çıktımı bu büyük bir eksi olacak. RAM olarak da aynı fikirdeyim.
Hocam ben olsam ucuz bir B650 yapıştırıp geçerdim. Çünkü piyasadaki en kral anakartları alsan bile maksimum 7000MHz civarını destekliyor. İleride 8000-9000MHz DDR5 RAM'ler çıktımı bu büyük bir eksi olacak. RAM olarak da aynı fikirdeyim.
Hocam ekran kartı ve işlemci piyasası çok karışık siz en iyisi 550W PSU'nuzu PCI5.0 destekleyen yeni bir 850W veya fantezi yapayım derseniz 1000W PSU ile değiştirin.
Hocam ekran kartı ve işlemci piyasası çok karışık siz en iyisi 550W PSU'nuzu PCI5.0 destekleyen yeni bir 850W veya fantezi yapayım derseniz 1000W PSU ile değiştirin.
Ona gerek yok gibi. ROG Strix 550W Gold modüler kullanıyorum top tier alet. 1000W ihtiyacı duyacak GPU alacağımı pek zannetmiyorum RTX 4070 yeterli benim için. 1080P oyuncusuyuz malum.
5600 + RTX 4070 1080P işte. Yetiyor ama kayıp var tabii ki. Alan Wake 2'nin maşallahı var orada GPU'ya nasıl abanıyorsa hep %99. İşlemci uyuyor arkada.