DDR5 CL30 vs CL40 RAM performans farkı nedir?

XperiaTR

Kilopat
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Merhaba. RAM alacağım Ryzen 7950x3D ile kullanacağım ancak çok arada kaldım.
32 GB CL30 RAM ile 64 GB CL40 RAM arasında oyunlarda ne kadar FPS farkı olur acaba?

CL40 ile CL30 arasında bir performans farkı olur mu ve ortalama ne kadar olur bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
X3D varyantlarında RAM zamanlamalarının hiçbir önemi yok neredeyse çünkü İşlemci 3DVCache ile kullanıyor çoğu zaman.

AM5'te CCD başına 32MB dersek. 7950X'te 2CCD var o da 64MB yapıyor.

5800x3D'de tek CCD üzerine 64MB 3dcache koyabildiler.

Doğal olarak 7950X'te 128MB koyacabilecekler.

128+64 = 192MB 3DVCache olacak o yüzden RAM frekansının ve zamanlamalarının pek bir önemi yok çünkü işlemci neredeyse her şeyi SRAM olan 3DVCache ile yapacak.

X3D varyantlarında RAM zamanlamalarının hiçbir önemi yok neredeyse çünkü İşlemci 3DVCache ile kullanıyor çoğu zaman.

AM5'te CCD başına 32MB dersek. 7950X'te 2CCD var o da 64MB yapıyor.

5800x3D'de tek CCD üzerine 64MB 3dcache koyabildiler.

Doğal olarak 7950X'te 128MB koyacabilecekler.

128+64 = 192MB 3DVCache olacak o yüzden RAM frekansının ve zamanlamalarının pek bir önemi yok çünkü işlemci neredeyse her şeyi SRAM olan 3DVCache ile yapacak.
Hocam gayet bilgilsiniz bu çok belli benim aslında kafamı karıştırıyorlar sorunum şu aslında
DDR5 6000 Mhz 32 GB CL 30 RAM
DDR5 5200 Mhz 64 GB CL40 RAM

Ben 64 GB olanı almak istiyorum ama kime sorsam 6000 MHZ VE CL30 çok büyük performans farkı yaşatır 5200 CL40 alma diyorlar 7950x3D kullanacağım için CL30 ve CL40 arasında hiç bir performans farkı olmaz mı? 5200 olması zaten sorun değil sen 6000 rahat yaparsın demiştin bana o yüzden CL çok kafama takıldı ona göre sipariş vereceğim rica etsem bir bakabilir misin.

Almak istediğim Ramlarde şunlar

Aralarında Performans olarak en ufak bir fark olmaz mı CL40 / CL30 ve 5200 - 6000 olarak

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda 5200 ve 6000 mhz arasında 10 Fps maximum fark oluyor ancak burada işlemci 7700X X3D lerde durum daha farklı sanırım? CL olarak bir fark yoksa 40 ile 30 arasında zaten 5200ü 6000 olarak kullanabileceğimi söylemiştiniz. 64 GB olanı alacağım cevabınızdan sonra CL 30 CL 40 farkı yoksa şayet.

X3D işlemcileri normal işlemcilerde kıyaslayamazsın.
Daha iyi anlaman için aşağıya video bırakıyorum. Sana çok fark olur diyen insanların elinde 2.nesil Ryzen vs gibi işlemciler var :D.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

X3D işlemcileri normal işlemcilerde kıyaslayamazsın.
Daha iyi anlaman için aşağıya video bırakıyorum. Sana çok fark olur diyen insanların elinde 2.nesil Ryzen vs gibi işlemciler var :D.

Teşekkür ederim CL30 ile CL40 arasında da o halde bir performans farkı olmayacak anladığım kadarıyla ve 5200 Mhz yi 6000 yapmama da gerek yok sanki zaten ramin MHZ ve CL sine çok ihtiyac duymuyor gibi X3D ler doğru mu anlamışım acaba :) CL30 ile 40 Fark etmez derseniz hemen alacağım :)

CL değeri ddr5 lerde neredeyse hiç farketmiyor. O yüzden oc potansiyeli yüksek ramler tercih edip kendiniz manuel oc yaparsanız daha iyi performans belki alırsınız ama ben bununla uğraşmam diyorsanız mhz si en yüksek ve un ucuz rami tercih etmelisiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı