DDR5 Dual ile Single channel farkı var mı?

gojofaniyim

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. Single channel RAM'im var 16 GB DDR5 RDR 2 de kasaba tarzı yerlerde FPS'im 110'dan 70-80 ne düşüyor bayağı bir FPS düşüşü var en başta normal sandık fakat başka YouTube'da ki kişilerde bu durum yoktu Dual ve Single channel farklarına baktım bayağı da fark var Dual olanların FPS düşmüyor Single olanların ise 30-40 FPS'i düşüyor ortalama 1 tane daha sipariş verdim RAM'den Dual yapmak için lakin DDR5 de bu kadar fark var mı? 2 video izledim 2 sindede fark vardı ama size de sorayım dedim bir de çoğu oyunda GPU kullanımı %80-85 arasında geziyor tam performans vermiyor YouTube'da Dual channelların GPU kullanımı artıyordu i3 13100F 4060 sistemim var.

DDR5 olması bir etken değil Single ve Dual arasında fark her zaman vardır.
Camm2 de bu sorun ortadan kalkıyor rahat olun.

Camm2 nedir hocam.

• Yeni bellek standardı: Camm2compression attached Memory module (sıkıştırma ekli bellek modülü) anlamına gelen camm, tom schnell tarafından geliştirilmiş ve Dell tarafından 2022 yılında Precision 7670 iş istasyonu dizüstü bilgisayarında kullanılmaya başlanmıştı. Camm'in SO-DIMM'e göre en büyük avantajı, Dell'in yüzde 57 daha ince olduğunu söylediği ince profiliydi. Dell ayrıca DDR5 SO-DIMM bellek için 6, 400MHz bariyerini aşabileceğini ve "daha yüksek saat hızlarına ölçeklenebileceğini" söylemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…