DDR5 farklı CL değerlerine sahip RAM çalışır mı?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Videographer
Merhaba elimde 16 GB 1X Viper Elite 6000 MHz CL42 bir RAM mevcut. Bu RAM'i hiçbir yerde bulamadım, bunun yerine Viper Venom DDR6000 MHz CL 30 RAM alırsam sorun olur mu?
Ayrıca aynı RAM ancak 5600 MHz olan https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-masaustu-viper-elite-5-16gb-1260919360/detay bu ilanı buldum bunu alsam daha mı sağlıklı olur kişi 2000 TL fiyata inmiş.

Çalışmama ihtimali aşırı yüksek, Çipleri aynı olsa CL değerleri aynı olsa bile kit olmayan RAM'ler uyumluluk sorunu yaratabiliyor.

Çalışmama ihtimali aşırı yüksek, çipleri aynı olsa CL değerleri aynı olsa bile kit olmayan RAM'ler uyumluluk sorunu yaratabiliyor.

Yani ikinci el olan 5600 MHz almam daha mı mantıklı ve anlamadığım bu RAM yani Elite Viper 5 sanırım OC ile 7000 MHz olabiliyor doğru muyum?

Yani ikinci el olan 5600 MHz almam daha mı mantıklı ve anlamadığım bu RAM yani Elite Viper 5 sanırım OC ile 7000 MHz olabiliyor doğru muyum?

Farklı RAM'ler uyumsuzluk sorununa yol açar, almanızı önermem. Elinizdekinin aynısını veya satıp kit olarak yenisini alın. Çalışması da ihtimal ama kimse stabil performans vereceğini kesin garanti edemez. Oyundayken çökme veya mavi ekran görebilirsiniz.

Farklı RAM'ler uyumsuzluk sorununa yol açar, almanızı önermem. Elinizdekinin aynısını veya satıp kit olarak yenisini alın. Çalışması da ihtimal ama kimse stabil performans vereceğini kesin garanti edemez. Oyundayken çökme veya mavi ekran görebilirsiniz.

Zaten attığım sahibinden linki birebir benim RAM'im sadece anlamadığım bu RAM'in 5600 MHz'si ve 6000 MHz'si var sanırım emin değilim. Bu linktekini alsam 6000 MHz yapabilir miyim?

Zaten attığım sahibinden linki birebir benim RAM'im sadece anlamadığım bu RAM'in 5600 MHz'si ve 6000 MHz'si var sanırım emin değilim. Bu linktekini alsam 6000 MHz yapabilir miyim?
Overclock gerekiyor. Bu riske girmek istemezsen 5600de kullanabilirsin ikisini ama uyum sorunu olacaktır yüksek ihtimal.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı