DDR5 GTX660m vs DDR3 GTX850m (ASUS X550JK vs MSI GE60)

00evy00

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda yeni bir dizüstü almayı düşünüyorum. 2 seçenek arasında kaldığım için yardımcı olursanız sevinirim.

1) MSI GE60 - i7 3630QM 2.4 Ghz , 8GB Ram , 2GB GDDR5 GTX660m , ekran: 1920x1080

2) ASUS X550JK - i5 4200H 2.8 Ghz , 8GB Ram , 2GB DDR3 GTX850m, ekran: 1366x768

Bu iki cihaz arasında beni en çok düşündüren ekran kartı performansları. GDDR5 ve DDR3 arasında tabii ki performans farkı olacaktır ama DDR3 GTX850m, GDDR5 i oyunlarda geçebilir mi kararsızım. Şayet bulduğum MSI modeli ikinci el ve ikinci el bir bilgisayar almaktan da biraz çekiniyorum açıkçası. Çok oyun oynayan biriyim. Donanım benim için bir bilgisayarda her şeyden önce geliyor. Cevaplarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Kesinlikle Asus'u almalısınız. Hem düşük çözünürlükte iyi performans sağlayacaktır hemde GTX 660m'e göre çok daha yeni mimari. İşlemci konusunda da Asus 4. nesil bir işlemci ile öne geçmiş.

Asus daha iyi neden? Birincisi GPU içinde daha fazla transistör mevcut yani GTX 660M'den 600milyon daha fazla transistörü var. İkincisi GPU hızları hemen hemen aynı. Üçüncüsü ve en önemli özellik GTX 850M'in içinde daha fazla CUDA çekirdeği mevcut.

GTX 850M'de 640 CUDA çekirdeği varken GTX 660M'de 384 adet CUDA çekirdeği var. Bu CUDA çekirdekleri grafiklerin oluşmasını sağlıyor o yüzden içinde ne kadar fazla CUDA çekirdeği varsa grafikler o kadar çabuk oluşturulur. GDDR5 ve DDR3 arasındaki fark sadece işlemci ve ekran kartı arasındaki veri transferini sağlıyor. GDDR5, 4 kanal çalışıyor GDDR3 ise 2 kanal. Diğer 3 özellikte GTX 850M daha iyi olduğu için diğerinde GDDR5 olması pek bir şeyi farkettirmez.

NVIDIA GeForce GTX 850M | techPowerUp GPU Database
NVIDIA GeForce GTX 660M | techPowerUp GPU Database

Yorumlarınız için teşekkürler. Zaten ikinci el olan MSI cihazını alma taraftarı değildim. Cevaplarınızla gönül rahatlığıyla ASUS alabilirim artık

X550jk kullanıcısıyım sorun olursa yöneltebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…