DDR5 hazır sistemde 1x16 GB RAM yeterli olur mu?

Edgar Davids

Decapat
Arkadaşlar hazır olarak sipariş ettiğim sistemde 1x16 GB RAM var. Okuduğum ve edindiğim bilgilere göre sistem DDR5 olduğu için 2x8'e gerek yok diyorlar. İleri zamanlarda 1 adet daha 16 GB RAM alıp 32 GB yapacağım zaten. Fakat bir süre 1x16 olarak kullanacağım herhangi bir sorun olur mu? Tam darboğazı vs. herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

Sıkıntı yaşamazsın ama her daim çift kanal kullanımı daha sağlıklı daha verimli zaten 32 GB çift slot yaptığında da pek bir şey değişmiş olmayacak çünkü günümüzde 32 GB RAM çok ihtiyaç duyulan bir şey değil bende de 32 GB RAM var çift slot DDR 4 3200 MHz şu ana kadar 16 GB'nin üzerine çıkmış isem o da Hogwarts Legacy'dedir ve eğer yanlış bilmiyorsam kullandığım RAM'lar çift slot olsa bile 16 GB'yi geçmedigim zaman tek slot gibi kullanılıyor eğer yanlışım var ise düzeltin beni.

Windows 12'nin 32 GB RAM isteyeceğine dair bir haber okumuştum, bu gerçek olmasa bile artık günümüz sistemleri için ufak ufak 32 GB RAM gerekli olacaktır illaki. Şu anlık sorun yok gerek de yok rahatça kullan bilgisayarını bir slot dediğin gibi boş kalsın aynı RAM'den bir tane daha takarsın uzun vadede ben şahsen 32 RAM kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…