Ekran kartı: ASUS Radeon Dual RX 6700 XT OC.
İşlemci: i5 12400F.
Anakart: MSI Pro B660M-A Wi-Fi DDR4 soket mATX.
RAM: 2 X Kingston Fury Beast RGB 8 GB 3600 MHz.
PSU: High Power Gold 600W 80+ Gold.
Soğutucu: ID-Cooling SE-214-XT ARGB.
Kasa: Dark maxima v2.
Son 3-4 haftadır kafam allak bullak, ne yapsam karar veremedim. Tabii ki bunda bütçenin bir anda alırsam zorlanacak olması en büyük sebep. Dünkü açtığım konuda nettim ama 5070 Ti'larına baktığım zaman Türkiye'de faizsiz taksitle alabileceğim tek ürün Palit GameRock, onun fiyatı da 48.500 TL 6 ay vade farksız. Yurt dışından gelip giden tanıdıklarım olduğu gibi, abim ise Hollanda'da yaşıyor. Bu yaza gelme planları yok ama bir şekil getirtmeye çalışabilirim. Oradan ise MSI Gaming Trio 5070 Ti'ya da TUF Gaming OC getirtmeyi düşünüyorum.
Son ve beni en çok rahatlatacak planım şu şekilde; burada taksitlendirmeleri de kullanarak DDR 5 sisteme geçmek. Ekran kartı hariç sistemi yenilemek. Sizlerin önerilerinize ihtiyacım var. İşlemci olarak 7800x3D en iyisi olur gibi duruyor. Ekran kartı, kasa, PSU ve SSD hariç önerilerinizi bekliyorum. 2K OLED monitör'de alacağım.
İşlemci: 7800x3D
RAM: XPG Lancer 2 X 16 - 6000 MHz
Anakart: Bilmiyorum ( Wi-Fi ve Bluetooth olmalı ), faz, soğutma, VRM bir şeyler var ama hiçbiri bilmiyorum ona göre en F/P ürün tavsiyesi.
Soğutucu: Eğer kule tipi soğutabilirse mümkünse kule olsun.
Konuyu görüp bana ilgilerinizi ve F/P önerilerinizi bekliyorum. Bütçe belirtmiyorum ama işlemcinin 14-15k, RAM'in 5K olduğunu düşünürsek, 30k gibi bir şey belirtebilirim. 3 aşağı 5 yukarı fark etmez.
Gerçekten teknoloji formu diye takıldığım yerde bu konuda yardımcı olabilecek yok mu ?