DDR5 işlemci, anakart ve RAM tavsiyesi

Bütçe
21.000

Zelaroth

Kilopat
Mevcut DDR4 sistemimi yakın zamanda satacağım ve elimde yaklaşık 21.000 TL gibi bir tutar olacak, bununla DDR5 yükseltmesi yapmak istiyorum. Önceliğim, özellikle işlemci tabanlı oyunlarda beni üzmeyecek, AM6 çıkana kadar veya ötesinde beni götürebilecek mantıklı bir tercih yapmak. Kendi düşüncem, 7800x3D, B650 bir anakart (henüz marka ve model karar veremedim) ve Patriot'un 2x16, toplamda 32 GB CL30 6000MHz RAM setini almaktı ancak işlemci konusunda 9700X'te kafamı kurcalıyor. Bu bütçeyle 2K oyunculuk için mantıklı hangi parçaları alarak yükseltme sağlayabilirim, önerilere açığım, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html (2x)
2x16 patriot göremedim. Varsa onu al.

Teşekkürler, 7800X3D, 9700X'den daha iyi midir uzun vadede, genelde tek oyun amaçlı kullanmayacağım çünkü render alma ihtimalimde var bilgisayarda, render performansı hakkında bilgim yok yeterli gelir mi acaba? Ek olarak şuan 6 bakır ısı borulu, Phantom Spirit kullanıyorum, sıvı soğutma şart mı yoksa bu hava soğutma yeterli gelir mi sizce?

Aralarındaki fiyat farkından dolayı 7800x3d diyorum. Eğerki render işleri için çok ciddiyse 7 9700x öneririm. Sıvı soğutma şart maalesef fakat phantom spirit kısa süreli yeterli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…