DDR5 mi RX 7800 XT mi?

Bütçe
40000

ThexMachine

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selam.
Dostlar kısa süre içerisinde sistem toplamayı düşünüyorum.
Gigabyte B550 Gaming X V2 mob.
AMD Ryzen 7 5800x3D CPU.
Corsair 16x16 3600MHz CL16 RAM.
AMD RX 7800 XT GPU.
650W 80+ PSU.
- Aklımda bu sistem var lakin 7800XT almak yerine DDR5'e geçip 7800x3D işlemci alıp ekran kartını 6700XT alabilirim. Burada bıraz kararsız kaldım.
Fikirlerinizi almak istedim lakin benim için hala DDR4'te kalıp 7800 XT almak daha mantıklı geliyor. Yorumlarınızı bekliyorum.

DDR4 + yeni ekran kartı yaptığın zaman; ileride DDR5'e geçmek istersen anakart, ram ve işlemci değişmen gerekecek.

DDR5 + eski ekran kartı yaptığın zaman; ileride ekran kartını yenilemek için sadece ekran kartı yenilemen yetecek.

Bana kalırsa DDR5 sistem.

Öncelikle selam.
Dostlar kısa süre içerisinde sistem toplamayı düşünüyorum.
Gigabyte B550 Gaming X V2 mob.
AMD Ryzen 7 5800x3D CPU.
Corsair 16x16 3600MHz CL16 RAM.
AMD RX 7800 XT GPU.
650W 80+ PSU.
- Aklımda bu sistem var lakin 7800XT almak yerine DDR5'e geçip 7800x3D işlemci alıp ekran kartını 6700XT alabilirim. Burada bıraz kararsız kaldım.
Fikirlerinizi almak istedim lakin benim için hala DDR4'te kalıp 7800 XT almak daha mantıklı geliyor. Yorumlarınızı bekliyorum.
Şimdi burda odaklanmamız gereken nokta bir sonraki yükseltmenin ne zaman olacağı olmalı bence. Yakın zamanda yükseltme yapma şansınız varsa DDR5 ileriye dönük olacağından sizin için daha iyi olacaktır. Lakin eğer ki tam aksine uzun süreli bir kullanım olacaksa olan sizin belki de yıllarca olacak performans kaybınıza olur(ekran kartı farkından doğan).

DDR4 + yeni ekran kartı yaptığın zaman; ileride DDR5'e geçmek istersen anakart, ram ve işlemci değişmen gerekecek.

DDR5 + eski ekran kartı yaptığın zaman; ileride ekran kartını yenilemek için sadece ekran kartı yenilemen yetecek.

Bana kalırsa DDR5 sistem.
Anladım yorumun için teşekkürler.
lakin kendimce 5800x3d zaten oldukça güçlü bir işlemci ve tahminimce 5 yıl sonra çıkan kartı bile rahatlıkla beslicek.
DDR 4 ilk çıktığı zaman senin gibi düşündüm ve b350 serisi bir anakrt alıp ilerde uplarım dedim sonra elimde patladı b450 olmadan r5-r7 ye geçemedfim sonuç olarak bu gün komple elimde patlamış oldu birazda korkum bundan. ve 5800x3d bozuk abi ddr5 le yarışıyorki zaten

Şimdi burada odaklanmamız gereken nokta bir sonraki yükseltmenin ne zaman olacağı olmalı bence. Yakın zamanda yükseltme yapma şansınız varsa DDR5 ileriye dönük olacağından sizin için daha iyi olacaktır. Lakin eğer ki tam aksine uzun süreli bir kullanım olacaksa olan sizin belki de yıllarca olacak performans kaybınıza olur(ekran kartı farkından doğan).

En az 7 yıl sonra up yapmayı düşünüyorum belki oda belki ütçem olursa 7800XT satıp 4080 alırım bu işlemcide ona hayli hayli yeter diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
kardo mining çağından sonra 2.el ekran kartı asla almam ve uzun sürede upgrade yapmayı düşünmüyorum.
Temiz yapılmış mining> Berbat bir şekilde oyun amaçlı kullanılmış ekran kartı. 6700xt sıfır fiyatına çok rahat temiz 3080 bulabilirsin zorlanırsa ti bile olur. Emin DDR5 yükseltmesi için değer. 2016'da çıkmış am4 soket ile 7 yıl daha upgrade yapmamayı düşünüyorsan bol şans derim.

Temiz yapılmış mining> Berbat bir şekilde oyun amaçlı kullanılmış ekran kartı. 6700XT sıfır fiyatına çok rahat temiz 3080 bulabilirsin zorlanırsa Ti bile olur. Emin DDR5 yükseltmesi için değer. 2016'da çıkmış AM4 soket ile 7 yıl daha upgrade yapmamayı düşünüyorsan bol şans derim.

5800x3D yetersizmi sence mesela 5 sene sonra 4090 gücünde bir kartı beslemezmi ya da DDR5 RAM'ler çok mu fark ediyor sanki, tamam 7800x3D ile 5800x3D arasında performans farkı var ama B650 anakartlar ne kadar sene destek verecek 2 nesil sonra B650 anakart o nesli çalıştıracak mı muamma bundan dolayı ekran kartını iyi alıp 1080p de uzun süre kullanmayı planlıyorum ve son olarak 2.el kart kesinlikle almam Elazığ'da yaşıyorum ve burada elden 2.el piyasası yok gidip de büyük şehirlerden 2.el alma riskine girmem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı