DDR5 RAM Dual için çip uyumluluğu şart mı?

ShiroGin

Decapat
Daha fazla  
Merhaba ben yeni DDR5 sistem satın almıştım bu sistemde 1 adet "Kingston Beast KF556C36BBE-16TR 16 GB" modelinden RAM aldım. Bu RAM'i birkaç hafta içinde aynısından alıp 32 GB'ta yükseltmek istiyorum. CPU-Z'den baktığımda çip modeli "Micron" aynı modelden gelmezse diye bir sorum var.

1 - Farklı çip aynı marka RAM'ler sorun çıkarır mı?
2 - Benim mecburen "Micron" çip modelinden mi almam lazım?
3 - Bu çip modelini satıcıya söyleyip göndertme şansım falan olur mu yoksa tamamen şans işi midir?
4 - Forumda okuduğum bilgiye göre gelen RAM'in pakedini açmadan da tespit ediliyormuş ama Kingston oraya ambalaj yapıştırdığından sanırım kutuyu açmak gerekiyor böyle de iade iptal olabiliyormuş bu da doğru bilgi midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ben yeni DDR5 sistem satın almıştım bu sistemde 1 adet "Kingston Beast KF556C36BBE-16TR 16 GB" modelinden RAM aldım. Bu RAM'i birkaç hafta içinde aynısından alıp 32 GB'ta yükseltmek istiyorum. CPU-Z'den baktığımda çip modeli "Micron" aynı modelden gelmezse diye bir sorum var.

1 - Farklı çip aynı marka RAM'ler sorun çıkarır mı?
2 - Benim mecburen "Micron" çip modelinden mi almam lazım?
3 - Bu çip modelini satıcıya söyleyip göndertme şansım falan olur mu yoksa tamamen şans işi midir?
4 - Forumda okuduğum bilgiye göre gelen RAM'in pakedini açmadan da tespit ediliyormuş ama Kingston oraya ambalaj yapıştırdığından sanırım kutuyu açmak gerekiyor böyle de iade iptal olabiliyormuş bu da doğru bilgi midir?
1 - DDR3 ve DDR4 içinde farklı çip sorun yaratmıyor. Aynı MHz, CL ve Voltaj olması gereklilik sayılır.

2 - Hayır, illa Micron çipli bir model almak zorunda değilsiniz. Sadece aynı fiyata varsa önerirken olasılığa göre aynı markayı söyleriz genede. Corsair'de çoğunlukla Micron gelir mesela.

3 - Satıcılarda hangi çipin geleceğini bilemez. Modeli %99 şan işi, sadece markası tahmin edilebilir. Micron, Samsung, Hynix olarak. Satıcınında fikri %90 yoktur.

4 - Öyle birşeyi ilk defa sizden duydum. RAM'i direk açmadan (Soğutucusunu filan.) veya sisteme takıp gerekli yazılımlarla bakmadan görmeniz imkansız.

Hocam çok da takmayın ya, benim dual-kit olarak aldığım RAM'lerin biri Hynix diğeri Micron'du sorunsuzca aylarca kullandım :)

Hocam çok da takmayın ya, benim dual-kit olarak aldığım RAM'lerin biri Hynix diğeri Micron'du sorunsuzca aylarca kullandım :)
haklısınız umarım sorun çıkmaz ya, 2. el den rami satmakla uğraşmakta istemiyorum en kötü mhz yi birazcık düşürsem böyle bir sorunda sıkıntı olmaz diye okudum ama bilemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı