MHz ayarlamak basit ama zaten gerek yok çünkü her şey otomatikte 5200'den 5400'e bile çıkamıyorum. Bana yapabileceğim en iyi zamanlama ayarlarını verebilir misin?Micron A en kötü çip DDR5'te. Maalesef ona bağlı kaldığın için pek bir şey yapamazsın. Taş çatlasın aynı zamanlamalar ile 5600-5800 deneyebilirsin.
Ayrıca rDDL - rDDS - tFAW sırasıyla 8/8/32 ya da 6/6/24 olmalı. 4/4/16'da throttle olur.
Micron'a en kötü çip DDR5'te. Maalesef ona bağlı kaldığın için pek bir şey yapamazsın. Taş çatlasın aynı zamanlamalar ile 5600-5800 deneyebilirsin.
Ayrıca rddl - rdds - tfaw sırasıyla 8/8/32 ya da 6/6/24 olmalı. 4/4/16'da throttle olur.
Micron'a en kötü çip DDR5'te. Maalesef ona bağlı kaldığın için pek bir şey yapamazsın. Taş çatlasın aynı zamanlamalar ile 5600-5800 deneyebilirsin.
Ayrıca rddl - rdds - tfaw sırasıyla 8/8/32 ya da 6/6/24 olmalı. 4/4/16'da throttle olur.
Ryzen 5 7500F ile RX 7800 XT çok iyi çalışıyor ve zaten işlemci yükseltmeye param yetmezdi.Konuyla alakasız olacak ama işlemciniz ekran kartınıza göre çok düşük kalmamış mı ? Neden böyle tercih ettiniz acaba merak ettim.
Şu anda deniyorum dediğiniz rakamları girerek ve girmeden test sonuçlarını buraya atacağım.Micron A en kötü çip DDR5'te. Maalesef ona bağlı kaldığın için pek bir şey yapamazsın. Taş çatlasın aynı zamanlamalar ile 5600-5800 deneyebilirsin.
Ayrıca rDDL - rDDS - tFAW sırasıyla 8/8/32 ya da 6/6/24 olmalı. 4/4/16'da throttle olur.
Micron A en kötü çip DDR5'te. Maalesef ona bağlı kaldığın için pek bir şey yapamazsın. Taş çatlasın aynı zamanlamalar ile 5600-5800 deneyebilirsin.
Micron A en kötü çip DDR5'te. Maalesef ona bağlı kaldığın için pek bir şey yapamazsın. Taş çatlasın aynı zamanlamalar ile 5600-5800 deneyebilirsin.
O adamın zamanlamalarını kopyalaman bir şey değiştirmeyecekMHz ayarlamak basit ama zaten gerek yok çünkü her şey otomatikte 5200'den 5400'e bile çıkamıyorum. Bana yapabileceğim en iyi zamanlama ayarlarını verebilir misin?
Eki Görüntüle 1975642
Bu adamın zamanlamalarını kopyalamayı düşünüyordum, deneme amaçlı.
Timing dediğim alt zamanlamalar CL32 gibi kalacak yine.
@The Prodigy
Ryzen 5 7500F ile RX 7800 XT çok iyi çalışıyor ve zaten işlemci yükseltmeye param yetmezdi.
Şu anda deniyorum dediğiniz rakamları girerek ve girmeden test sonuçlarını buraya atacağım.
Eki Görüntüle 1975650
Bunlar sizin yazdığınız ayarları girmeden.
Eki Görüntüle 1975651
8/8/32
Eki Görüntüle 1975654
6/6/24
O adamın zamanlamalarını kopyalaman bir şey değiştirmeyecek
O zamanlamalar zaten Domx'in değil miyakın arkadaşım
Oradaki zamanlamalar Hynix'a ıc'sine ait o yüzden hiçbir anlamı yok.
Gecikmenin azalmasını istiyorsan gdm ve pdm kapatmalısın. Ayrıca aynı testleri 2100 Fclk'da dener misin?
Asus anakartlarda CMD_BUF_Mode gibi bir şey olması lazım. Onu buf olarak seçtiğinde GDM kapatmış oluyorsun.Gdm ayarını bulamadım fakat 2100FCLK deneyeceğim.
ASUS anakartlarda cmd_buf_mode gibi bir şey olması lazım. Onu buf olarak seçtiğinde gdm kapatmış oluyorsun.
OC falan diye küfür etmesen iyi olur DDR5 bence iyi bir RAM türü neden beğenmedin.
Gecikmenin azalmasını istiyorsan gdm ve pdm kapatmalısın. Ayrıca aynı testleri 2100 Fclk'da dener misin?
Micron'a çip kullanan yok maalesef ve benim de bilgimin dışında
Deneme yanılma ile yapmaya devam etmelisin.
Micron'a çip kullanan yok maalesef ve benim de bilgimin dışında
Deneme yanılma ile yapmaya devam etmelisin.