DDR5 RAM önerisi

ozzytourcar

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, laptopumda halihazırda 8 GB RAM mevcut. Alırken ileride yükseltirim diye düşünmüştüm ve zamanı geldi.
Görsellere bakarsanız bilgisayarın içerisinde iki adet RAM slotu var. Boş olan yere RAM takabilir miyim? Herhangi bir sorun olur mu?
Ve takabiliyorsam da hangi RAM'i almalıyım? 8 GB RAM'in üstüne 16 GB takabilir miyim? 8+16 = 24 şeklinde kullanılabilir mi? Veya başka bir tavsiyeniz var mı?
Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
RAM.

Anakart.

PC.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağınız RAM'le bilgisayarınızda bulunan RAM'in MHz değerlerinin aynı olmasına dikkat edin. Ayrıca bilgisayarda 8 GB RAM varsa sadece 8 GB takılabilir.
Boş slota Ram takılabilir tabiki

Kardeşim selam,

Boş olan RAM slotuna yeni bir RAM takabilirsin ama kafana göre herhangi bir RAM alıp takarsan sıkıntı yaşayabilirsin. Mevcut RAM’inle uyumlu olması lazım. Şimdi, bilgisayarında 8GB RAM var, üzerine 16GB takabilir misin? Evet, takabilirsin ve toplamda 24GB olur, ama Dual Channel verimli çalışmaz, yani performans biraz düşebilir.

En iyi performansı almak istiyorsan ya mevcut 8GB’ın aynısından bir tane daha al (8+8=16GB yap) ya da direkt 16+16 yaparak yükselt. Ama bütçen sıkışıksa 8+16 da iş görür, sadece tam verimli olmaz. Seçim senin

Laptoplarda 8-16 ram verimsiz ve uyumsuz çalışıyor hocam sağlıklı olanı 8-8 kullanmaktır bilginize

Cevaplar için teşekkürler. Peki içindeki RAM'i çıkartıp 2x16 olacak şekilde linkteki RAM'den koysam sorun olur mu?

Bu arada işlemcim i5 12500H.

Son düzenleme:
Laptoplarda 8-16 ram verimsiz ve uyumsuz çalışıyor hocam sağlıklı olanı 8-8 kullanmaktır bilginize
Kardeşim, yorumunda herhangi bir sakınca yok ama ben zaten belirttim.En iyi performans için ve uygun olması için 8+8 olsun diye ama bütçe sıkıntısı olursa diye öyle dedim kardeşim

Kardeşim, yorumunda herhangi bir sakınca yok ama ben zaten belirttim. En iyi performans için ve uygun olması için 8+8 olsun diye ama bütçe sıkıntısı olursa diye öyle dedim kardeşim.

Anladım hocam sağ olun iyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…