DDR5 RAM tavsiyesi

SilentDeathKing

Hectopat
Daha fazla  
Kendime yeni bir sistem topluyorum. RAM sipariş ettim ama iptal oldu çünkü ellerinde yokmuş. Diğer markalarda ne olduğunu bilmiyorum, bu yüzden yardım lazım.

Sipariş verdiklerim:

• işlemci: Ryzen 9 7950x3D.
  • anakart: ASUS ROG STRIX X670E-F
Elimde olanlar:

• ekran kartı: ASUS TUF RTX 4090.
  • güç kaynağı: FSP Hydro 1200W.
  • SSD: Kingston Fury Renegade 4TB + Gigabyte Aorus 2TB.
Bunların yanına uyacak, 4 slot toplam 64 GB olacak şekilde RAM arıyorum. Bütçem 10-15 bin TL arasında. Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR5 4 slot ram kesinlikle almamalısın, 4 slot yüksek frekanslar da çalışmıyor. Çok nadir anakart ram işlemci uyumu ile yüksek frekansta 4 slot ram çalıştırabiliyorsunuz.
2 adet xpg 6000mhz ramim vardı geçen gün 2 tane daha aynısından alıp taktım, 6000mhz olan ramler 3600mhz düştü. İade ettim

DDR5 4 slot ram kesinlikle almamalısın, 4 slot yüksek frekanslar da çalışmıyor. Çok nadir anakart ram işlemci uyumu ile yüksek frekansta 4 slot ram çalıştırabiliyorsunuz.
2 adet xpg 6000mhz ramim vardı geçen gün 2 tane daha aynısından alıp taktım, 6000mhz olan ramler 3600mhz düştü. İade ettim
Uyumlu olup olmadığını öğrenmenin Bi yolu varmı peki

Anakart üretici sitesinin support kısmında yazar ancak riske atmak yerine 2 adet istediğiniz ram kapasitesini alın.
Aynen sizin dediğiniz gibi sadece 3 adet ram destekliyo corsair dominator üçüde ben kaç yıldır kullandığım sıkıntı çıkarmayan kingstona baktım en mantıklı bu gözüktü gözüme Amazon.com.tr ama kodunu arttığımdada 2x16 gözüküyor asus sitesinde sıkıntı olurmu ?

Aynen sizin dediğiniz gibi sadece 3 adet ram destekliyo corsair dominator üçüde ben kaç yıldır kullandığım sıkıntı çıkarmayan kingstona baktım en mantıklı bu gözüktü gözüme Amazon.com.tr ama kodunu arttığımdada 2x16 gözüküyor asus sitesinde sıkıntı olurmu ?
Eğer ddr5 32gb Ram kullanacaksanız 2x16gb, 64gb Ram için 2x32gb alın. Hiç riske girmeyin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı