DDR5 RAM yalnızca tek slotta çalışıyor

Bravdo

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, dün Thermalright güçlendirme kitini söktüm ve anakartın orijinal soketini taktım. İyi ki sökmüşüm; işlemcinin yanlarına sözde “macun kaçırmıyor” denilmesine rağmen kitin içinde ciddi şekilde termal macun taşması vardı. Çıkardığımda işlemcinin yanlarında, pinlerin üzerine bile termal macun bulaşmıştı. Temizleyebildiğim kadarını temizledim.

Ek fotoğrafta görünen işlemcinin üzerindeki macun miktarı örnek olsun diye paylaşıldı; benim işlemcim de benzer durumdaydı.

Asıl konuya gelirsek: Dün 2. slot ve 4. slota iki RAM'i de taktığımda kırmızı CPU uyarı ışığı ve sarı DRAM ışığı verdi. Bunun üzerine RAM'leri tek tek denedim. 4. slotta her iki RAM de tekli şekilde sorunsuz çalışıyor fakat 2. slot + 1., 3. slotta çalışmıyorlar. Yani şöyle: 1. slota bir RAM'i, 3. slota diğer RAM'i taktığımda aynı ışıklar yanıyor ve görüntü hiç gelmiyor. Sonra RAM'leri çıkarıp temizleyip tekrar 2. ve 4. slota taktım; yine görüntü vermedi. Ancak 4. slota her iki RAM de tekli olarak takıldığında görüntü veriyor. Neden böyle oluyor, sorun nereden kaynaklanıyor?

Görsel yok.

İşlemcinin altına haddinden fazla macun kaçtıysa bellek iletişimini engelliyor olabilir, bol miktarda %99 alkol ile anakartın soketini yıkamayı deneyebilirsiniz sokette de çok macun varsa.

Görsel yok.

İşlemcinin altına haddinden fazla macun kaçtıysa bellek iletişimini engelliyor olabilir, bol miktarda %99 alkol ile anakartın soketini yıkamayı deneyebilirsiniz sokette de çok macun varsa.
Fotoğraf koydum hocam.
Mikrofiber bez ile temizlesem anakart soketini ? Yani alt pinlerin olduğu kısmı ?

Dosya Ekleri

• IMG_19E4CD19-1C4C-4235-8705-952A3DAAD1EA.jpeg
    245,9 KB · Görüntüleme: 12
İşlemcinin altındaki anakarta bağlı soket pinleri.

İşlemciyi çıkarıp bakmanız lazım.
Üst pinleri ne işe yarıyor hocam üst pinlere bulaşan macunları temizledim temizleyebildiğim kadar da alt kısmı nasıl Silebilirim ?

Fotoğraf koydum hocam.
Mikrofiber bez ile temizlesem anakart soketini ? Yani alt pinlerin olduğu kısmı ?
Bu görselde herhangi bir sorun yok. İşlemcinin oralarıdna macun değlesi bir şeyi etkilemez. Oradaki çiplerin üzeri silikon kaplı zaten onlara temas bile etmez. Ben genelde diş fırçası ile temizliyorum nu tarz kalıntıları, tabi işlemci sökük haldeyken.

Bakmıştım hocam dün ama öyle dibine girerek detaylı bakmamıştım ben yukardaki pinleri temizledim silikon kaplıymış istediği kadar macun bulaşsa yukarı yanlara yani etki etmez dimi hocam ?
Arka kısmı eğik yoksa neyden kaynaklıdır peki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…