DDR5 RAM'de CL değeri çok mu önemli?

JacKss

Hectopat
Bunların arasındaki CL farkını bizde OC yaparak düşüremiyor muyuz bunların fiyatı niye farklı aynı model degilmi ben anlayamadım yardımcı olur musunuz hangisi alınmalı fiyatına degermi yoksa OC u ben yapsam aynımı oluyor tam bilgim yok.
  1. G.Skill 32GB(2x16) Trident TZ5 Neo RGB 6000mhz CL30 DDR5 Ram (F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR)
  2. G.Skill 32GB(2x16) Trident TZ5 Neo RGB 6000mhz CL32 DDR5 Ram (F5-6000J3238F16GX2-TZ5NR)

Y1C-1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR5 de CL değeri çok önemli değil hocam fiyat farkına değmez. Bu kitlerde Samsung çip vardı sanırım OC açısından kötü. CL 32 Kit OC ile CL30 olmayabilir.
Nasıl önemli değil hocam?

Bunlar fabrika cıkışlı oldugu için sıkıntı olmuyor değil mi?

Fabrika çıkışı olanı CL30 çalıştırmak sıkıntı olmaz fakat OC yaparak CL32 olanı düşürürmeye çalışırsan dediğim gibi olmayabilir ya da stabil olmaz. Belki BSoD alabilirsin ya da sistemde donmalar oluşabilir.

Nasıl önemli değil hocam?
Basbayağı önemli değil. Videoda arkadaş açıklıyor. CL28 ile CL40 arasında gecikme değerlerinde bir fark yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gecikme her zaman önemlidir.
DDR5'i DDR4 ile karıştırmayın.

Basbayağı önemli değil. Videoda arkadaş açıklıyor. CL28 ile CL40 arasında gecikme değerlerinde bir fark yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Garip bir durum :D

DDR3 ile devam ya uğraşılmaz DDR5 falan.

Dosya Ekleri

• cachemem.png
    cachemem.png
    91,5 KB · Görüntüleme: 462

Technopat Haberler

Geri
Yukarı