DDR5 RAM'i tekli Dual çalıştırmak ile iki slotta RAM'i Dual çalıştırmak arasında fark var mı?

PilotXL

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba herkese, laptopumda 2x8 DDR5 4800 CL40 olmak üzere toplam 16 GB RAM takılı. Ben RAM'lerimi yükseltmek istiyorum ve aynı zamanda Dual channel olarak çalıştırmak istiyorum, işlemcim DDR5 de en fazla 4800Hz destekliyor.

Dual çalışması için yapılması gerekenler.
-İki slota da aynı boyutda RAM'i takmak.
  • İki slotda da aynı frekans ve aynı CL değerinde olması.
  • Mümkünse eğer ikisinin de aynı marka olması.

Daual de bunları yaptığımız halde bile kit olarak satılıcan RAM'leri bile alıp taksak Dual çalışıcağının bir garantisi yok yukarıdaki maddeleri uyum sağladığımız zaman geriye kalan tek şey Allah'a sığınmak :)

Flex de ise.
- Farklı boyutdaki RAM ve farklı frekansdaki RAM'leri taktığımız zaman küçük olan modüldeki RAM'in GB ve frekans değerini baz alarak diğer büyük olan modüldeki RAM'in bir kısmını Dual diğer kısmını Single çalıştıracak.

Örnek - 8 GB 4800Hz - 16 GB 5600Hz olan iki modülü büyük olan modül ile eşleyip 8 GB 4800 büyük olan 16 GB'dan kalanın 8 GB kısmını ise Single çalıştıracak yani 8+8 Dual büyükden kalan 8 GB ise Single.

Benim sorum yapmak istediğim RAM'i yükseltmek aynı zamanda Dual channel olarak çalışması. 2x16 GB 4800Hz CL40 toplam 32 GB olarak taksam Dual olarak çalışacaktır ama bir yandanda DDR5 RAM'ler zaten tekli olarak Dual channel çalışıyor teknolojisi bu diyorlar. O Zaman'da aklıma tek slotda 32 GB 4800Hz CL40 alsam o şekilde de Dual çalıştırmak geliyor çünkü böyle olursa ileriye dönük yanına bir 32 GB daha ekleme imkanım olacak. Sorumu toparlıyorum.

2x16 GB DDR5 4800Hz CL40 mı? Yoksa tek slotda 32 GB DDR5 4800 CL40 mı? (Dual çalıştırmak için?)

Bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Hepinize şimdiden teşekkür eder iyi Sosyaller dilerim.

Görseller ektedir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    17,3 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    16,8 KB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    17,5 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Tekli DDR5 RAM adı üzerinde çift kanal olarak çalışamaz. Bahsi geçen şey tekli DDR5 RAM'in tekli DDR4 RAM'e göre daha iyi performans sergiliyor olması yönünde. DDR5 ile DDR4'ün tekli performansı arasında fark var. Tekli DDR5 RAM kimi testlerde çift kanala yakın bir performans sergileyebiliyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı