DDR5 RAM'ler önemli mi?

DDR4 belleklere göre oyunlarda çok fazla FPS farkı yaratacağını düşünmüyorum fakat teknoloji gelişiyor ve artık yeni işlemcilerin bazıları sadece DDR5 desteğiyle gelmeye başladı. Yani gittikçe önemi artıyor.

Sistemi toplarken DDR5'i bekleyeyim dedim. Ben sadece oyun oynayan biriyim. Yaklaşık %25,%30 kadar daha hızlı. Bütçen varsa al. Biraz pahalı bir sistem. Almadığıma pişman değilim

Aşırı büyük bir etkisi yok diye düşünüyorum.

Nereden baktığına göre değişir. Düşük seviye DDR5 almak yüksek seviye DDR4 almaktan mantıklı değil.

Oyundan oyuna değişmekle beraber DDR4'e göre overclocklu(alt zamanlamaları) bir DDR5 ortalama %15-20 performans farkı yaratabiliyor.

Ama stok alıp kullanıyorsanız %5 ile 10 arasında olacaktır fark.

Amaç oyun ise çom fark yaratmıyor ama alabilecek bütçen varsa DDR5 öneririm.

Sistemi toplarken DDR5'i bekleyeyim dedim. Ben sadece oyun oynayan biriyim. Yaklaşık %25,%30 kadar daha hızlı. Bütçen varsa al. Biraz pahalı bir sistem. Almadığıma pişman değilim

Evet %25 ve %30 daha hızlı olduğu doğru.
Yalnız 5600 MHz frekansın üstüne çıkartıldığında çoğu anakartta AMD işlemcilerde stabil çalışmıyor.

Evet %25 ve %30 daha hızlı olduğu doğru.
Yalnız 5600 MHz frekansın üstüne çıkartıldığında çoğu anakartta AMD işlemcilerde stabil çalışmıyor.
Bütün AMD işlemcilerde 5600 ve üstü stabil çalışıyor. 6000Mhz'a kadar %99 stabil çalışacağını söyleyebilirim eğer RAM çipin Micron A değilse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…