DDR5 sistem mavi ekran sonrası BIOS ekranında donuyor

hannec

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. X670e Tomahawk anakart 7 7700 islemci 4070 Ti Super kart ve G.Skill 6000MHz RAM'e sahibim. E360 sivi sogutma takili. Dun gece fan ayarlarini BIOS'tan yaptim sessiz calissin diye kapadim PC'yi. Bugün actigimda direk mavi ekrana dustu sistem. Herhalde fan ayarini dusuk yaptim diye BIOS'a girip fan ayarlari sifirladim al Sett default yaparak ve RPM'ler otomatik moda girdi. Lakin F10 kaydet diye bastigimda direk BIOS ekrani donuyor. Kisaca fan ayarini ayarlayip BIOS ekraninda neye tiklarsam direk donuyor sistem ve gucu kesip tekrar baslattigimda gene mavi ekran ve gene BIOS donmasi. Fotolari atiyorum sorun neden kaynaklidir bilgisi olan yardimci olursa sevinirim.

IMG-20240611-WA0011.jpg

IMG-20240611-WA0009.jpg

Donduktan sonra gucu kesip yeniden baslattigimda zaten BIOS ekranina girebiliyorum sıkıntı yaptığım islemi kaydetmek istedigimde gene donmasi BIOS ekraninin. Pili cikartmak bana ne gibi bir arti saglayabilir pek anlam veremedim.

Ve 3 aydirda sikintisiz kullaniyordum sistemi. Ilk defa boyle bir şey yasadim.

Yok mu bu sorunu yasayip cozume kavusan forumda?

Konuyu cozdum arkadaşlar. Ne sistem kurtarma adimlari oldu ne BIOS'tan resetleme. Arkadasin dedigi gibi pili cikartip 10- 15 dakika bekleyip takdim ve BIOS'u sifirladim. Gerekli BIOS ayarlarini yapip sistemi tekrar baslattim ve sıkıntı cozuldu. Sorun neden kaynakli bilmesemde BIOS'u sifirlayarak cozuldu. Boyle bir durum yasayanlar bu adimi yaparak duzeltebilir sorunu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı