DDR5 sistemde 6000 üstü MHz kullanılırsa sorun olur mu?

Çınar Erdaş

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben sistemi yenileyeceğim fakat tek aklımda takılan bir soru var 6000 üstü MHz'li RAM kullanırsam sorun çıkartır mı? Araştırdığımda bazıları sorun giderilmiş 8000'e kadar kullanılabilir diyor. Bazıları 6000 de kullanmak sağlıklı diyor anakartım 7200 MHz'e kadar destekliyor 6000 de kullanmak az geliyor gibi yardımcı olur musunuz?

Ryzen işlemcilerde 6000 kullanmak ideal çünkü 6000 üstünde 2:1 moda geçiyor islemci. Güncel mimaride tam olarak nasıl oluyor araştirmadım ancak 3000 serisinde işlemci içi haberleşme yavaşlıyordu.

RAM'in ve anakartin destekledigi kadar MHz yapabilirsin sorun olacağını sanmıyorum.

RAM'in ve anakartin destekledigi kadar MHz yapabilirsin sorun olacağını sanmıyorum.

Ryzen işlemcilerde 6000 kullanmak ideal çünkü 6000 üstünde 2:1 moda geçiyor islemci. Güncel mimaride tam olarak nasıl oluyor araştirmadım ancak 3000 serisinde işlemci içi haberleşme yavaşlıyordu.

6000 kullanabilirim ama 6000 ile 7000 MHz'in arasında çok fark var mı onu bilmiyorum hazır almışken yükseğini alayım diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…