Belirttiğim sistemde ekrana görüntü alamadım ilk kurulum sonrasında, 2-3 dakikalığına görüntü geldi, sonrasında anakart DRAM ışığı yanarak görüntü gitti. Anakart sıfırladım, fakat hata yine aynı. BIOS güncelledim aynı RAM çıkartıp taktım tek tek denedim aynı ayrıca görüntü gidince diğer tüm her şey ( mouse klavye kasa her şey) kilitleniyor. Power tuşuna basılı tutsamda sistem kapanmıyor. Ancak gücü kapatarak bilgisayarı kapatabiliyorum. Bu şekilde yeniden başlattığımda ekrana hiç görüntü gelmiyor ve DRAM ışığı ile birlikte CPU ışığıda yanıyor. Ancak pili söküp 5-10 dakika bekledikten sonra görüntü alabiliyorum onda da sadece 3-5 dakika sonrasında DRAM ışığı yanarak görüntü gidiyor. RAM üreticisinin sayfasında (MSI - MAG X670E TOMAHAWK WIFI Motherboard için RAM - Kingston Technology) kullandığım RAM'leri göremedim. Acaba anakartın RAM'ları desteklememesi gibi bir durum buna sebep olabilir mi?
Not: (sistem üzerinde kullandığım PSU (anakart ve ekran kartı ilk kez kullanılıyor sadece işlemci ve RAM'lar eski)
RAM uyumsuzluğu olabilir. Anakartınızın desteklediği RAM'ler listesinde (QVL - Qualified Vendor List) yer alıyor mu diye bir bakın. Onun dışında ısınma ve PSU problemi olabilir.
RAM uyumsuzluğu olabilir. Anakartınızın desteklediği RAM'ler listesinde (QVL - Qualified Vendor List) yer alıyor mu diye bir bakın. Onun dışında ısınma ve PSU problemi olabilir.