DDR5 sistemde Dual channel vs Quad channel

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 12 GB, Ryzen 5 5600, GIGABYTE B550 GAMING X V2, 4X8 GB 3000MHZ RAM, CORSAIR RM750e PSU
Arkadaşlar merhaba. Gigbayte B650 Eagle AX anakartım ve Patriot 6000 MHz CL30 değerinde iki tane RAM'im var. Toplam 32 GB olmak üzere. Ben Adobe programlarını kullandığım için 32 GB beni tıkıyor daha fazla RAM lazım. Birkaç forumda DDR5 sistemler için 4 RAM slotu takılınca sorunlar çıktığını okumuştum. Bu sorun hala devam ediyor mu? Ya da ben şu an RAM'lerimi 6000 MHz'de kullanıyorum. 4 modül RAM takılınca hızda ya da FPS'de sorun yaşar mıyım? Mavi ekran gibi sorunlar ya da herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR5 ile artık tek slotta da olsa Dual channel çalışıyor illede çift slotta dolu olmak zorunda değil ama dolu olursa daha iyi olur hocam :D

64 GB lazımsa 32x2 Dual alacaksınız.
Onu biliyorum, fakat görselliğe önem veren bir insanım, akvaryum üst düzey sistem kullanıyorum, rami 4 yapacağım ama ramlerim 6000 mhz cl 30 dediğim gibi neden 4800 kullanmak zorundayım, neden DDR4 gibi üretmediler bu DDR5'i? DDR5 quad channelde aşırı yüksek hızları destekleyemediği için mi dual channelde bu hızlara ulaşılabiliyor? E madem bu kadar hızlara ulaşabiliyorsa, öyleyse DDR4 e göre de gecikme sayıları çok yüksek cl16 nere, cl 30 nere mesela. Yine değişen bir şey yok ki?

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı