DDR5 sisteme anakart ve RAM önerisi

Caspviase

Centipat
Merhaba arkadaşlar iyi sosyaller. Başlıkta da belirttiğim gibi sistemi DDR5'e geçirmeyi planlıyorum. Sistemim;
EVGA RTX 3070 Ti ekran kartı.
R5 5600G işlemci.
Gigabyte A520M k V2 anakart.
Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB 240mm sıvı soğutucu.
MLD 500GB M500 NVMe Gen4 7000/4700mb M.2 SSD.
Hikvision minder 480GB 2.5 SATA 3.0 SSD.
XPG Gammix D35 RGB 3200MHz CL16 2x16 GB RAM.
Frisby 650W PSU (FR-PS6580p)
Ortalama 20k bütçem var, 25 bine kadar çıkabilirim.
R5 7600X işlemci kullanmayı düşünüyorum. AM5 anakart ve 6000MHz RAM almayı düşünüyorum aşırı fark yoksa 5600MHz de olabilir. Fakat çok fazla seçenek var yardımcı olabilir misiniz?
Son olarak da 650W PSU yeterli olur mu yoksa değiştirmem gerekir mi? Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

RAM olarak bende onu almayı düşünmüştüm ama ATX anakart alsam daha iyi olmaz mı?

Sağ olun hocam peki PSU olarak ne önerebilirsiniz? Bence ileriye dönük olması açısından 850W veya daha üstü olması mantıkı gibi.
Bence de 850W en ideali, 1000'likler 5090 falan düşünmüyorsan biraz fazla, orta segment kart düşünüyorsan 850 uzun süre yeterli olur.

Corsair rmx kullanıyorum ben fiyatı biraz yüksek diğer modellere göre ama 10 yıl garanti veriyor firma. FSPde alınır, MSI da alınır bir çok model var bütçeye göre. Çevremde Corsair kullanan çok benim hepsi memnun hem o, hem bu modelin A+ rating alması, önceki corsair PSU ile 0 sıkıntı yaşamış olmam, hem de çok bütçe problemim olmaması nedeniyle kolay seçim olmuştu bana. Bakmak istersen ; SPL's PSU Tier List

Bence de 850W en ideali, 1000'likler 5090 falan düşünmüyorsan biraz fazla, orta segment kart düşünüyorsan 850 uzun süre yeterli olur.

Corsair RMx kullanıyorum ben fiyatı biraz yüksek diğer modellere göre ama 10 yıl garanti veriyor firma. FSP'de alınır, MSI da alınır birçok model var bütçeye göre. Çevremde Corsair kullanan çok benim hepsi memnun hem O, hem bu modelin a+ rating alması, önceki Corsair PSU ile 0 sıkıntı yaşamış olmam, hem de çok bütçe problemim olmaması nedeniyle kolay seçim olmuştu bana. Bakmak istersen; SPL's PSU Tier List

Hocam modüler ve modüler olmayan diye ayrılıyor. Modüler bir PSU alsam bana lazım olan kablolar da yanında geliyor mu yoksa onları da ayrıyeten satın almam mı gerekiyor? Ayrıca 5-6k bandında bir PSU alacak olsanız sizin tercihiniz hangisi olurdu?

Hocam bu 4 PSU arasında kararsız kaldım sizce en iyisi hangisi veya bu fiyata daha iyi bir alternatif var mıdır?

Son düzenleme:
Hocam modüler ve modüler olmayan diye ayrılıyor. Modüler bir PSU alsam bana lazım olan kablolar da yanında geliyor mu yoksa onları da ayrıyeten satın almam mı gerekiyor? Ayrıca 5-6k bandında bir PSU alacak olsanız sizin tercihiniz hangisi olurdu?

Hocam bu 4 PSU arasında kararsız kaldım sizce en iyisi hangisi veya bu fiyata daha iyi bir alternatif var mıdır?
Tam modülerde gelir lazım olan kablolar , FSP Vita iyi aralarında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı