DDR5 sisteme geçmek mantıklı mı?

395051

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, sistemim DDR4 sistem ve 16 GB RAM mevcut sistemimde, sistemi kullanım amacım genellikle oyun için. Sizce oyun için 16 GB daha RAM yükselteyim mi yoksa ileride DDR5'e geçmek daha mı mantıklı. Şu an sistemimde takılı olan RAM'leri aşağıya linke koyuyorum. Sonuç olarak 16 GB RAM yeterli, ileride DDR5 mi geçin dersiniz. Yoksa şu an aynı RAM'leri yükselteyim mi? RAM'lerimden daha aşağı fiyata bulunmuyor çünkü.
Birde önümüzdeki sene 4070ti takmayı planlıyorum. DDR4 yeterli olur mu ? DDR5 le oyunlarda falan arasında çok performans farkı olur mu?

Son düzenleme:
Eğer işlemci değiştirmeyeceksen mantıklı değil, RAM takviyesi yapabilirsin. Ama işlemcide de yeni nesile geçeceksen ve neredeyse yeni sistem toplarcasına parça değişikliği yapacaksan mantıklı.

Geleceğe yönelik olacağı için mantıklı bütçe varsa 7800x3d al rahatına bak.

Ama yetmiyorsa ddr4 al yine de zararı olmaz

Ben o fiyata DDR5 RAM almıştım.

O zaman DDR4 te kalıyorum. Sadece ram takviyesi yapıyorum çünkü işlemçi filan yükseltmek istemiyorum zaten işlemcim AMD Ryzen 5800x. Yardımalrınız için teşekkürler.

Birde 4070Ti için şuan sistemimde bulunan 5800x ve 750w gold psu yeterli olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…