DDR5 sisteme geçmeye değer mi?

AMD Ryzen 7 5700X de bir seçenek ama bilmiyorum 5600G'den buna geçmek çok fark yaratır mı?

Yaratır. Aslında şimdi baktım da AM5 anakartlar çok pahalı. Ryzen 7600'e geçseniz Neredeyse 10 bin TL sadece işlemci ve anakart. 5700X'e bakılabilir.

Evet bu yüzden, acaba tekrar düşer mi diyorum ama pek sanmam... Aklımda ki tek düşünce elindekileri de satamamak.

Yaratır. Aslında şimdi baktım da AM5 anakartlar çok pahalı. Ryzen 7600'e geçseniz neredeyse 10 bin TL sadece işlemci ve anakart. 5700X'e bakılabilir.

Ekran kartı fiyatına sistemi yenilemiş oluyorum... Bu beni bayağı bir zorlar açıkçası.

5700X ile 5600 arasında çok fark yok, ama APU işlemciler işlemcilerin normalinden çok daha zayıf.
Evet... Bu yüzden direkt bi tık yükseltmeyi düşünüyordum, böylece ekran kartımdan daha fazla verim alırım diye ama fiyatlar uçtu.

5800x3D ve 5700X çok mantıklı değil isterseniz 5600 alın 5600G ile arasında fena fark yok size kalmış bütçenize göre bir şey yapabilirsiniz.

Aslında 5700X e çıkabilirim bütçe olarak ama eğer 5600 ile arasında pek fark yoksa direkt 5600'e geçmek daha makul.

Hocam ben yanlışlıkla çok yanlış şeyler söylemişim şimdi fark ettim. Çok özür dilerim. Dediğim hiçbir şeyi dikkate almayın.

Hocam ben yanlışlıkla çok yanlış şeyler söylemişim şimdi fark ettim. Çok özür dilerim. Dediğim hiçbir şeyi dikkate almayın.
Peki konuya nasıl yaklaşırsınız şuan?

Aslında DDR5 sisteme geçmek de mantıklı bir yaklaşım dediğiniz gibi.

Aslında 5700X e çıkabilirim bütçe olarak ama eğer 5600 ile arasında pek fark yoksa direkt 5600'e geçmek daha makul.

Hocam yapacağınız en mantıklı tercih anakartınızın desteklediği bir R7 işlemciye geçmek olur. Onun haricinde masraf etmeye gerek yok bu şartlar altında. Eğer darboğaz yaşamıyorsanız bu şekilde de devam edebilirsiniz.
Bu arada işlemciyi sıfır almak zorunda değilsiniz. 2. elde bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…