Herkes yanlış söylemiş maalesef, biri reklam demiş biri önemli bir şey değil demiş
bu iki terim RAM'in overclock desteklediğini gösteriyor. Aralarındaki fark da EXPO AMD için uyumlu, XMP de Intel için uyumlu demek. Maalesef bilgisizce direkt boş bir şey deyip geçiyorsunuz. Bunu yapmayın lütfen. Hadi arkadaş anlamıyorsa gerçekten de gereksiz terimler olabilir, ama ileride duydu gördü bildi dedi ki ya bende overclock yapacağım ama bir bakacak AA RAM farklı bir işlemci için overclock destekliyor. Sonuç olarak yapmasını da bilmesen işlemciye uygun RAM alman daha mantıklı. Misal bende Corsair'in 16 GB RAM'i var XMP 3.0 destekliyor. İnternetten sağ olsunlar siyah renk yerine gri göndermişler. Gri renkler de AMD yani EXPO destekli. 5200MTS RAM'i ben 5400'de XMP açarak kullanıyordum ama ikisini birlikte 5400'de kullanamıyorum maalesef sistem çöküyor ya siyah ekran alıyorum ya da hiç açılmıyor. Unutmayalım EXPO RAM AMD işlemci ve anakartlarında overclock desteklediğini, XMP de Intel işlemci ve anakartlarında overclock desteklediğini gösterir. Teşekkürler.