DDR5 ve AM5 Soket Beklenir Mi?

UBerk

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
8
Merhaba. Kasımda bir ihtimal toplama şansım olabilir. Olursa R5 3600 ve RTX 2060 SUPER bir sistem toplayacağım. Ancak kafamı karıştıran birkaç durum var.
1.) DDR5 çıkarsa pişman olurum
2.) Ryzen 4 çok daha iyi performans verebilir, yine pişman olurum.
3.) Ekran kartılarından da aynı fiyata daha iyi performans veren kartlar çıkabilir.
4.) Dolar düşebilir veya artabilir.
5.) AMD'nin sözünün süresi doldu ve bir sonraki işlemciler AM5 olabilir.
6.) Zaten okulum nedeniyle okul süresince fazla oynayabileceğimi sanmıyorum. Bekleyip daha iyisini alabilirim.

Benim aklımda beni 5-6 sene götürecek bir sistem toplamak var. Şu an kullandığım sistem 8. yılını doldurmak üzere ekran kartı hariç. Artık eskidi ve haliyle yavaşladı. Eğer beklemeyeceksem Ağustosun başında X570 anakart alacağım. Sıvı soğutma hediyesi de var. Kasımda da diğer parçaları tamamlayacağım. Ancak kafam çok karışık. Sizce ne yapmalıyım?

Beklemekle PC toplanmaz ya şu çıkarsa ya bu çıkarsa nın sonu gelmez. Varsayalım ki AMD 1 yıl sonra yeni işlemcilerini çıkardı o zaman da İntel in yeni serisi beklenir mi ye dönecek olay. Yani şuan en mantıklısı kampanya kovalayıp toplayacağınız sistemi en makul fiyata toplamak.

1) Pişman olmazsınız. Hala DDR3 kullanılan sistemler var. DDR4 daha uzun süre kullanılır.
2) Teknoloji böyle bir şey. Yeni olan her zaman daha fazla performans verir.
3) "
4) Doların düşme durumu pek yok. Düşse bile en fazla 4.5 seviyesine düşer. Altı piyasayı kötü etkiler.
5) Yeni işlemciler tahminen 2020'nin 2. veya 3. çeyreğinde çıkar.
6) Beklenecek bir durum yok. RTX 2060 ve Ryzen 5 3600 sizi uzun yıllar götürür. Hatta bundan 5 sene sonra bile sadece ekran kartını değiştirip devam edebilirsiniz. Oyunlar hala 4 çekirdek kullanıyor. Ryzen 5 3600 6 çekirdek 12 threads bir işlemci.

Bizim burada saati 3 tl olan bir internet kafenin pc leri bile ddr2 iken drr5 beklenmez.

DDR5 Ne zaman çıkar? Bilgi var mı?
Şu an elimde RX 550 var. R5 3600 ve X570 ekran kartsız bir sistem toplayıp param olunca ekran kartı almak mantıklı mı sizce?

DDR5 Ne zaman çıkar? Bilgi var mı?
Şu an elimde RX 550 var. R5 3600 ve X570 ekran kartsız bir sistem toplayıp param olunca ekran kartı almak mantıklı mı sizce?
Gayet mantıklı. Ekran kartına vereceğiniz parayı diğer bileşenlere mesela 250 GB SSD yerine 500 GB almak veya 3000 MHz yerine 3400 MHz RAM almak gibi dağıtırsanız çok mantıklı olur. Bu arada beklemenin sonu yok ki Ryzen 4'ler daha iyi performans verse bile alacağınız işlemci çok güçlü bir işlemci. Ayrıca anakartınız yüksek seviye olduğu için ileride Ryzen 4 yerine Ryzen 9 3950X alıp 16 çekirdek 32 izlekli bir işlemciye yükselebilirsiniz.

Amd seneye yeni işlemci çıkartacağını düşünmüyorum. Daha yeni çıkartmışken inteli bekleyeceğini düşünüyorum

Kasımda Black Friday olacağı göz önünde bulundurursak beklenir.

Eğer ki sistemi kasımda toplarsam ekran kartını da Temmuz 2020'de alabilirim. Bir de şu an kullandigim sistemi kaldıracağım o sistemi alırsam. Parçaları söküp mü kutulayım yoksa direkt mı kutulayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…