DDR5 vs DirectX 12

FRHTBNK

Kilopat
Yer
BURSA
Daha fazla  
Arkadaşlar şu konuda fikrinizi almak istiyorum beni en çok tereddütte bırakan konulardan birisi de bu. Ekran kartı alınacağı zaman önceliği DDR5'e mi vermek gerekir yoksa DirectX 12'ye mi ? Yani bu belirlemenin ileriye dönük yada şu an için faydaları neler olur ? Hangisi öncelikli belirlenecek özellik olur sizce ve nedenini açıklarsanız sevinirim.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İleriye yönelik derken? Kullanım amacı oyunsa eski oyunlar haricinde doğru dürüst oyun da oynayamazsın.

Detaylı olarak sistemini ve bütçeni de belirt lütfen.

Bütçen ne kadar? Acele etme o kartı alma.

Bütçede ortalama o fiyatlarda. Üzerine çıkamam. İkinci el olarakta şu an için düşünmüyorum. Şu an ki kartım HD 6350 1 GB 64 Bit o da sorun çıkarmaya başladı. Yani uzun lafın kısası bir karar verip ona göre hareket etmem gerekiyor. Monitörümde VGA bağlantısı mevcut o yüzdende uygun kart bakıyorum ve dönüştürü ile kullanmayada sıcak bakmıyorum.

Bu tarz durumlarda güncelliği tercih etmek daha mantıklı güncel DirectX işinize daha uzun süre yarar. Fakat almak istediğiniz ekran kartı güncel oyunlara göre biraz düşük kalmakta. Hiç değilse biraz daha bütçe artırıp Rx 570 veya 580 bakarsanız sizin için daha uzun ömürlü ve sağlıklı olur.

Bütçede ortalama o fiyatlarda. Üzerine çıkamam. İkinci el olarakta şu an için düşünmüyorum. Şu an ki kartım HD 6350 1 GB 64 Bit o da sorun çıkarmaya başladı. Yani uzun lafın kısası bir karar verip ona göre hareket etmem gerekiyor. Monitörümde VGA bağlantısı mevcut o yüzdende uygun kart bakıyorum ve dönüştürü ile kullanmayada sıcak bakmıyorum.

Diğer sistem bileşenlerin ?

İleriye yönelik derken? Kullanım amacı oyunsa eski oyunlar haricinde doğru dürüst oyun da oynayamazsın.

Detaylı olarak sistemini ve bütçeni de belirt lütfen.

Takıldığım nokta DDR3 olması yani ileride diğer parçaların upgrade yapılmak istendiğinde ön plana çıkan husus ekran kartında dx12 midir yoksa DDR5 mi o konuda kararsız kaldım. Yani bir süre ekran kartını yenileyemem ve şu an ki bütçemde 400 civarının üzerine göremez malesef. Bunu baz alarak tercih hangi yönde olmalı o konuda fikir almak istiyorum.
Diğer sistem bileşenlerin ?

İ5 2500K 3.30
8 gb 1333mhz ram
B75m-d3v anakart
Thermaltake 430 w psu
Bu tarz durumlarda güncelliği tercih etmek daha mantıklı güncel DirectX işinize daha uzun süre yarar. Fakat almak istediğiniz ekran kartı güncel oyunlara göre biraz düşük kalmakta. Hiç değilse biraz daha bütçe artırıp Rx 570 veya 580 bakarsanız sizin için daha uzun ömürlü ve sağlıklı olur.

Doğrusu tabiki de o fakat imkânlar şu an için buna müsait değil malesef. Ayrıca da monitörümün soketleride buna müsait.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı