DDR5'e geçilmeli mi?

denizschumi

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS PRIME B650M-K
AMD Ryzen 5 7500F
Sapphire Radeon RX 9070 XT Pure Gaming
XPG Lancer Blade Black 16GB 6000MHZ
Kingston KC3000 1TB M2
WD 1TB HDD
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Parçalarım eski sayılır, sizce DDR4 içinde tek seferde tüm parçalarımı mı upgrade etmeliyim yoksa DDR5 anakart, işlemci ve RAM alıp (bütçem dahilinde) zamanla mı upgrade etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemindeki parçaları detaylı yazıp bütçeni belirtirsen sağlıklı bir yorum yapabiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Parçalarım eski sayılır, sizce DDR4 içinde tek seferde tüm parçalarımı mı upgrade etmeliyim yoksa DDR5 anakart, işlemci ve RAM alıp (bütçem dahilinde) zamanla mı upgrade etmeliyim?

Hocam tamamen butcene bagli, dersen ki harcayacak 30-40k param var o zaman direkt AM5 hazir sistem al. Daha az bütçen varsa da tek tek toplama hazir sistemden daha pahaliya gelecek eninde sonunda

Hocam tamamen butcene bagli, dersen ki harcayacak 30-40k param var o zaman direkt AM5 hazir sistem al. Daha az bütçen varsa da tek tek toplama hazir sistemden daha pahaliya gelecek eninde sonunda.
Dediğim gibi zamanla geliştirmeyi düşündüm AM5 alıp anlık 30 40kya kadar çıkabilecek bir bütçem bulunmuyor.

İmzamda yazıyor ama ben direkt genel olarak bir cevap istedim sistem bileşenlerimden bağımsız olarak bozulma vs. durumlarını belirtmedim çünkü yazımda
Anladım. İmzan webden girmeme rağmen gözükmüyor. Birde bu şekilde belirtmek sanırım yasak.
AM5 e geçmek evet mantıklı. Komple satıp hazır sistem de alınabilir. Hangisi hoşunuza giderse.
Başlangıç olarak 7500f B650 16gb tek ram açmanı öneririm. Bir adet daha ileride eklersin. Birde stok soğutucu ile kullanacaksan soğutucu alırsan güzel olur.

Anladım. İmzan webden girmeme rağmen gözükmüyor. Bir de bu şekilde belirtmek sanırım yasak.
AM5'e geçmek evet mantıklı. Komple satıp hazır sistem de alınabilir. Hangisi hoşunuza giderse.
Başlangıç olarak 7500F B650 16 GB tek RAM açmanı öneririm. Bir adet daha ileride eklersin. Bir de stok soğutucu ile kullanacaksan soğutucu alırsan güzel olur.

Teşekkür ederim fikir için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı