DDR5'li sistem mi alınmalı yoksa şu anki sisteme iyileştirme mi yapılmalı?

Saadettin06

Yoctopat
Daha fazla  
ASUS Prime B450M K anakart, AMD Ryzen 5 3600 3,6/4,2 işlemci, 2 X 16 toplamda 32 GB DDR4 RAM, INNO 3D RTX3060 ekran kartı sistem var. Bunu satıp DDR5 mi yapsam yoksa üstünde iyileştirme mi yapsam karar veremedim. Sizin değerli yorumlarınız bekliyorum. Teşekkürler.

İşlemciye iyileştirme yapmanız daha iyi işlemciniz çok eski , eğer DDR5 geçecekseniz anakart değişecekseniz RAM değişecekseniz büyük ihtimal AM5 bir sisteme geçiceksiniz bu işlemcide değişeceksiniz , biraz maliyetli olur onun için bütçe belirtin ona göre yorum yapalım.

ASUS Prime B450M K anakart, AMD Ryzen 5 3600 3,6/4,2 işlemci, 2 X 16 toplamda 32 GB DDR4 RAM, INNO 3D RTX3060 ekran kartı sistem var. Bunu satıp DDR5 mi yapsam yoksa üstünde iyileştirme mi yapsam karar veremedim. Sizin değerli yorumlarınız bekliyorum. Teşekkürler.

İşlemciye iyileştirme yapmanız daha iyi işlemciniz çok eski , eğer DDR5 geçecekseniz anakart değişecekseniz RAM değişecekseniz büyük ihtimal AM5 bir sisteme geçiceksiniz bu işlemcide değişeceksiniz , biraz maliyetli olur onun için bütçe belirtin ona göre yorum yapalım.
DDR5 li sisteme geçersem bunu satacam yeni bir sistem alacam bütçe 30k gibi

Benim sisteme ne yapabilirim ideal çözüm

İşlemcinizi değiştirin, RAM'leriniz zaten yeterli, anakart değiştirmenizede gerek yok bir tane Ryzen 5 7500f çekersiniz üstüne bir sıvı soğutucu . ekran kartınız o kadar eski değil zaten ama sevmiyorsananız ,satıp üstüne biraz koyup bir üst segmentte bir kart alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı