Çözüldü DDU ile sürücü silip yükleme nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Leonidas02

Kilopat
Makaleler
4
3060 Mobile ekran kartı bulunan bi' laptopa sahibim. GPU mem clock boşta iken 7000'lere çıkıyor ve gereksiz ısınıp fanların fazla çalışmasına neden oluyor. Ben de servise yollamadan önce bunu deneyeyim dedim ancak hiçbir bilgim yok. Yardımcı olur musunuz? Web'de biraz bakındım ancak tam olarak açıklayıcı bir şey bulamadım.

Çözüm
Adım adım sürücü temizliği:
  • İlk olarak Cihazı seçin kısmından neyi sileceğimizi seçiyoruz:

• Burada Ekran kartını seçince aşağıda NVIDIA/AMD/Intel seçenekleri çıkacak. Bizim sistemde NVIDIA otomatik olarak seçildi.
    • Eğer sisteminizde çift GPU varsa (Intel + NVIDA) önce harici (Ör. NVIDIA) sonra da dahili (Ör. Intel) GPU sürücüsünü silmenizi öneririz.
  • Ekran kartınızı seçtikten sonra artık tek yapmanız gereken Temizledikten sonra yeniden başlat demek.

• Dikkat: İşlem esnasında ekran kapanabilir, açık olan Origin gibi yazılımlar çökebilir. Bu normaldir.
    • Eğer bilgisayarınıza yeni bir ekran kartı takacaksanız Temizledikten sonra kapat seçeneğini kullanın.
      • PC kapanınca eski kartı sökün ve yeni kartı takıp sürücüsü normal bir biçimde kurun.
  • Bilgisayarınız yeniden başladığında sürücüyü normal bir şekilde kurabilirsiniz artık. Tebrikler!

Adım adım sürücü temizliği:
  • İlk olarak Cihazı seçin kısmından neyi sileceğimizi seçiyoruz:

• Burada Ekran kartını seçince aşağıda NVIDIA/AMD/Intel seçenekleri çıkacak. Bizim sistemde NVIDIA otomatik olarak seçildi.
    • Eğer sisteminizde çift GPU varsa (Intel + NVIDA) önce harici (Ör. NVIDIA) sonra da dahili (Ör. Intel) GPU sürücüsünü silmenizi öneririz.
  • Ekran kartınızı seçtikten sonra artık tek yapmanız gereken Temizledikten sonra yeniden başlat demek.

• Dikkat: İşlem esnasında ekran kapanabilir, açık olan Origin gibi yazılımlar çökebilir. Bu normaldir.
    • Eğer bilgisayarınıza yeni bir ekran kartı takacaksanız Temizledikten sonra kapat seçeneğini kullanın.
      • PC kapanınca eski kartı sökün ve yeni kartı takıp sürücüsü normal bir biçimde kurun.
  • Bilgisayarınız yeniden başladığında sürücüyü normal bir şekilde kurabilirsiniz artık. Tebrikler!

Çözüm
Öncelikle teşekkürler. Yeni sürücü nasıl yükleniyor?

Hocam yükledim şimdi yapmam gereken bir şey var mı? Ben yüklemekten kasıt ddu ile sildikten sonrayı kastediyordum.
Hocam önce DDU ile eski sürücünüzü silip ardından yenisini kuracaksınız. Bu videoda detaylı anlatıyor, ben de buradan izleyerek yapmıştım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler, attığınız video çok işime yaradı. Basit bir işlemmiş, gözümde büyütmüşüm Ancak mem clock sorunumu çözmedi maalesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…