Deadlift skolyozu arttırır mı?

ErenM21

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi Sosyaller herkese. Neredeyse 6 aydır spor yapıyorum ama önceden hiç deadlift yapmamıştım. Geçen gün yapmaya başladım. Biraz ağır kilodan başladım ve vücudumun alışık olmaması sebebiyle şu anda bel boşluğumda omurgamın yanındaki kasların ağrıdığını hissediyorum. Asıl meseleye gelecek olursam, internette ve çevremde deadlift, squat, barbell row skolyozu arttırır yapmayın gibi şeyler duydum. Skolyozum çok ileri seviye değil başlangıç seviyesi biraz yani aşırı etkili değil. Sizce bu hareketleri yapmam sağlıklı mıdır?

Uzun yıllardır deadlift yaparım. Skolyoza negatif etki ettiğini söyleyemem ama 191 boyum 189 a düştü. ama şu da bir gerçek çok ağır kilolar ilerde eklem problemleri yapabilir. Uzun yıllar bu sporu yapmak istiyorsanız bana göre deadlift ağırlığı 100 kiloyu geçmemeli. Bu squat, Bench press için de geçerli. Tabi sizin sorunuzun net cevabı fitness eğitimi olan sağlık uzmanlarınca daha net verilir diye tahmin ediyorum.

@pckopatt Size sormadım hocam konu sahibine sordum. Zira gelişimi tamamlanmamışsa formunu mükemmel bir şekilde koruması gerekir o da imkansız.
Anladım çok pardon. Haklısınız bir çok faktör söz konusu, yaş, kilo, yaşam tarzı, beslenme, uyku süresi, kullanılan ilaç vs bu ve bunun gibi bir çok faktör değişkenlik yaratır.

@ErenM21 Deadlifte girmeni tavsiye etmem zira omurganın gelişmesi muhtemelen daha durmamış. Düzenli olarak barfiks yapıp sırt üstü yüzmen de skolyozuna yarar.
Barfikste asılı kalmak da omurga sağlığı için iyi diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…