Sürprizbozan Deadpool & Wolverine incelemesi

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lebender_toter1

Hectopat
İlk başta filme gitmeyi düşünenler için şunu söylemek istiyorum. Filmde sizi tatmin edecek bolca aksiyon sahnesi ve şaka var. Hem komedi hem aksiyon açısından çok kaliteli bir yapım olmuş. Dublaj izlemenizi tavsiye edebilirim çünkü Harun Can konuşturmuş kalitesini yine. Eğer bir Marvel fanı iseniz bu film size kendisini fazlası ile sevdirecektir.

Filmin başlangıcı ve ilerleyişi güzeldi. Onca sızıntıya rağmen bolca Cameo saklamaları çok iyi olmuş. Gidince ve görünce çok şaşıracaksınız. Çünkü bu Cameo'ları bolca kullanmışlar. Film bağlantı olarak rezalet idi ve buna Spoiler'lı incelemede detaylıca değineceğim. Filmde kullanılan müzikler çok fazlaydı ancak rahatsız etmedi.

Film kesinlikle Fan Service değil içiniz rahat olsun. Ayrıca film bir Marvel filmine göre biraz kısaydı ancak aksiyon sahnelerinin mükemmelliği ile pek çaktırmıyor.

Filmde Wade daha az ön planda kalmış ancak daha çok ön planda gibi duruyor. Aksine bir halde Logan'a çok daha iyi değinmişler ancak genel hikaye Deadpool üzerine işlenmiş. Ryan Reynolds ve Hugh Jackman mükemmel bir ikili olmuşlar. Birbirlerine ettikleri küfür ve şakanın haddi hesabı yoktu filmde. Ancak yan karakterlerin bazıları çok sönüktü.

Ben anlamadım hocam neden bu Cassandra filmde vardı ki? Diğer mutantlar geldi bunu bayağı övdüler falan ancak kadında bence o hype hiç yoktu. Harbiden bir ergen gibiydi. Motivasyonu falan da rezalet idi. Bu karakteri niye oynattınız?

Paradox'un bir olayı da yoktu. Cassandra gibi sönük kalmış. Neden zaman şeridini budamak istedi, ne istiyor, büyük patron kim? Onca soru cevaplanmadı.

Koskoca TVA'yı anaokulu gibi gösterdiler. Bir kere Loki ve Mobius filmde yoktu bu zaten en büyük eksiklikti. Bari Aftercredits'e koysaydınız. Onun yerine Human Torch'un küfür metnini dinledik.

Hocam bu TVA adamakıllı kontrol etmiyor mu bu elemanlarını? Adamlar metroya budayıcı koymuşlar. Loki dizisinde bunlar fener gibi bir şey kullanmıyor muydu? Bak bir de bu Deadpool ne ara anladı ve çözdü şu Tempad'i anlamış değilim. Tecavüzcü bıyıklı terziyi unutmamak lazım. TVA'ya yakışmadı. Deadpool filmi olsa bile.

Ryan'ın sürekli Hugh'un yaşıyla dalga geçmesi (adam onca yaşına rağmen hala sözleşme imzalıyor, Avengers filmlerinde oynamak için) çok komikti ve eğlenceli idi. Ayrıca sürekli bel altı şakalar yapması (çok ağır seviyede) filme ayrı bir eğlence havası katıyor. Ryan Reynolds acımamış ve önceki filmlerin acısını çıkarmış.

Sırf hava olsun diye Henry Cavill'i (Hugh Jackman ölürse diye herhalde) filme eklemişler o da çok saçmaydı. Cyclops olarak ekleselerdi fena olurdu. 160 cm Wolverine varyantı çok komikti sinemada yarıldım o sahnede. Diğer Wolverine varyantları ise genel olarak havalı ve hiçbir şeyi iplemeyen tiplerdi.

Blade, Elektra, Gambit ve diğerlerini hiç beklemiyordum. Çok güzel Cameo ve aksiyon sahneleri vardı. X-23 yani Laura'nın pek bir olayı yoktu ben en azından Logan ile ağlaşmalarını bekledim.

Thor ve Hulk sahneleri kısa ve komiklik olsun diye koyulmuş tıpkı Henry Cavill gibi. Çok birolayları yok yani konuşmak için.

Bence filme TVA'yı eklemeleri bile gerekmezdi. Çünkü o konuda fena batırmışlar. Loki yönetiyor artık TVA'yı. Bir de bu adam zaten tüm zaman çizgilerini elinde tutmuyor mu? Neden Deadpool'unki yok oluyor ki onu da anlatamamışlar.

Gelelim en zevkli yere... Deadpool sürüsü. Bu sahne Endgame'den sonra çıkan en iyi sahnedir. Mükemmel ötesi aksiyon sahneleriydi. Kamera kadrajı ve bizimkilerin sürü ile dövüşme stilleri efsaneydi. Ladypool'a aşık olmayan yoktur diye tahmin ediyorum.

Geldik zurnanın zırt dediği yere... Şimdi biz bazı fan kitlesi olarak artık filmlerin bir yere bağlanmasını istiyorduk değil mi? Kaven Feige ne dedi bize? Tüm Marvel'ı bu filmle beraber kurtaracağız dedi mi? Evet. Peki kurtardı mı? Teknik olarak hayır. Yani eğer gişede kurtarmaktan bahsediyorlarsa evet haklılar, film çok tutacak. Ancak bu film olayları bağlamak yerine iyice karıştırmış.

Şimdi siz o kadar Kang, Scarlet Witch, Secret Wars, Dr. Doom falan kattınız ki işin içine, artık kimse olayları anlayamaz oldu. Herkes bir yerden teoriler uydurmaya başladı. Avengers 5 ve diğer filmleri bizim için bu filmde zemin hazırlasaydınız hem X-men '97'yi bağlardınız, hem Loki'yi bağlardınız hem de Ant-Man 3'ü bağlardınız. Ben vallahi açıkçası Wanda'nın Kang'i o sıkıştığı yerden kurtarmasını veya anlaşma yapmalarını bekledim Aftercredits'te ancak hayalim suya düştü.

Okuduğunuz için teşekkürler!

Hocam Henry Cavill'in eklenme muhabbeti Logan filminden sonra Wolverine öldü diye dedikodu dolanmıştı bir ton yeni Logan kim olacak diye ve genellikle dedikodularda Henry Cavill konuşuluyordu o vakitler çok net hatırlıyorum, muhtemelen onlarla ilgili dalga geçmek için koydular yani tamamen şaka ve 'yaptığınız haberler anlamsız' dermişcesine zekice kısa bir sahneliğine koyulmuş. Film onun dışında gerçekten harikaydı, dalga geçerek Ryan'in Hugh'a ''artık doksanına kadar oynatırlar seni'' demesi hem komik hem de bir yandan mutlu etti beni çünkü yıllardır X-Men hayranıyım ve bu adamla beraber büyüdüm, uzun zamandır sinemaya gitmeyen ben sırf bu adam role dönüyor diye bugün arkadaşları topladım gittim. Anlayamadığım tek nokta Credits kısmında bütün X-Men filmlerinden kesitler koymuşlar (kamera arkalarını). Fox satın alındığı için kendi çatısı altında yaptığı bütün filmlere saygı niteliğinde mi konuldu, yoksa yeni X-Men filminin veya filmlerinin geleceğinin haberini mi verdiler onu çözemedim.

Hocam Henry Cavill'in eklenme muhabbeti Logan filminden sonra Wolverine öldü diye dedikodu dolanmıştı bir ton yeni Logan kim olacak diye ve genellikle dedikodularda Henry Cavill konuşuluyordu o vakitler çok net hatırlıyorum, muhtemelen onlarla ilgili dalga geçmek için koydular yani tamamen şaka ve 'yaptığınız haberler anlamsız' dermişcesine zekice kısa bir sahneliğine koyulmuş. Film onun dışında gerçekten harikaydı, dalga geçerek Ryan'in Hugh'a "artık doksanına kadar oynatırlar seni" demesi hem komik hem de bir yandan mutlu etti beni çünkü yıllardır X-Men hayranıyım ve bu adamla beraber büyüdüm, uzun zamandır sinemaya gitmeyen ben sırf bu adam role dönüyor diye bugün arkadaşları topladım gittim. Anlayamadığım tek nokta Credits kısmında bütün X-Men filmlerinden kesitler koymuşlar (kamera arkalarını). Fox satın alındığı için kendi çatısı altında yaptığı bütün filmlere saygı niteliğinde mi konuldu, yoksa yeni X-Men filminin veya filmlerinin geleceğinin haberini mi verdiler onu çözemedim.

X-men solo filmler gecelektir. Zaten duyuru yapacaklar yakinda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı