Sürprizbozan Death Note Finali Berbat

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Death Note finali hakkında kendi şahsi görüşlerim.

(Bence)

Death Note finali berbattı, duygulanıp ağlamamızı falan mı bekliyor yapımcılar anlamadım, 37 bölüm bunun için mi izledim ben?

Kiranın zeki bir öğrenci olsa da L gibi animedeki en zeki karakteri doğa üstü güçleri ile yenmesini anladım, tamamen kolaya kaçılmış L çakması iki tane karakterin birleşip Kirayı yenmesi?

Kiranın sonuna kadar haklı olduğunu ve ona karşı gelenlerin de kontrol manyağı terör örgütünden farksız olduğunu fa düşünüyorum ayrıca, yüzde 70 düşmüş suç oranları dünyada, ne gibi bir karşı mantıkla bunu senelerce devam ederken bozarsın ki?

Finalde Kira son bir oyun daha yapar diye beklerken ki L gibi bir karaktere bile zeka oyunları yapan adamın sırf ciddiye almadı diye iki tane çakma L tarafından yenilmesi beni delirtti resmen.

Herkesin fikri farklıdır tabii ancak benim gözümde bu anime L öldükten sonra bitiyor, sonrasındaki akıl oyunları da güzel olsa da böyle bir finali yok saymak istiyorum, çok zorlama, L öldüğünde bitmeliydi.

Death Note'u yapan ekibin Bakuman diye farkli bir serisi bulunuyor, bu seride kesin olarak soylenmese de bu konuya bariz bir atıf var. Ekip bu animenin finalinde yaptiklari seriyi uzatmadan en iyi şekilde bitirmek istiyor fakat seriyi yayınladıkları yerdeki yetkili arkadaşlar karsı cıkıp uzatmak istiyor, animede uzatilmadan en iyi sekilde bitirdikleri gibi bir son olsa da gerçekte böyle bir son olmuyor maalesef. Muhtemelen yapimci ekip de L ile bitirmek istemisti.

Son düzenleme:
Death Note finali hakkında kendi şahsi görüşlerim.

(Bence)

Death Note finali berbattı, duygulanıp ağlamamızı falan mı bekliyor yapımcılar anlamadım, 37 bölüm bunun için mi izledim ben?

Kiranın zeki bir öğrenci olsa da L gibi animedeki en zeki karakteri doğa üstü güçleri ile yenmesini anladım, tamamen kolaya kaçılmış L çakması iki tane karakterin birleşip Kirayı yenmesi?

Kiranın sonuna kadar haklı olduğunu ve ona karşı gelenlerin de kontrol manyağı terör örgütünden farksız olduğunu fa düşünüyorum ayrıca, yüzde 70 düşmüş suç oranları dünyada, ne gibi bir karşı mantıkla bunu senelerce devam ederken bozarsın ki?

Finalde Kira son bir oyun daha yapar diye beklerken ki L gibi bir karaktere bile zeka oyunları yapan adamın sırf ciddiye almadı diye iki tane çakma L tarafından yenilmesi beni delirtti resmen.

Herkesin fikri farklıdır tabii ancak benim gözümde bu anime L öldükten sonra bitiyor, sonrasındaki akıl oyunları da güzel olsa da böyle bir finali yok saymak istiyorum, çok zorlama, L öldüğünde bitmeliydi.
Light’ı anime boyunca çok zeki olarak gösterip normal insanın bile yapmayacağı planı yapıp çok kolay şekilde Light’ın fişini çektiler. Muhtemelen anime daha uzamasın diye böyle yapıldı fakat ikoniklemiş bir serinin ana karakterini bu kadar kolay şekilde öldürmeleri çok gereksiz olmuş.

Tam hatırlamıyorum ama 24. bölümden sonrasını izlemedim bile.

Light’ı anime boyunca çok zeki olarak gösterip normal insanın bile yapmayacağı planı yapıp çok kolay şekilde Light’ın fişini çektiler. Muhtemelen anime daha uzamasın diye böyle yapıldı fakat ikoniklemiş bir serinin ana karakterini bu kadar kolay şekilde öldürmeleri çok gereksiz olmuş.
Sonuna kadar katılıyorum, bu arada spoiler uyarısını unutmuşsunuz.

Bende uzun süren ön yargı sürecinden sonra yakın zamanda izledim animeyi, yani açıkçası kötü diyemem ama çok güzel de değildi.

Çakma L dediğin çocuk L'den daha zeki.

Aslında Kira dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek istemiyordu, dünyadaki herkesin onu Tanrı olarak bilmesini istiyordu, bunu yapmanın tek yolu ölüm defterini dünyanın büyük bir kısmının destekleyeceği şekilde kullanmaktı, bu sayede Tanrı olacaktı.

Bende uzun süren ön yargı sürecinden sonra yakın zamanda izledim animeyi, yani açıkçası kötü diyemem ama çok güzel de değildi.

Çakma L dediğin çocuk L'den daha zeki.

Aslında Kira dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek istemiyordu, dünyadaki herkesin onu Tanrı olarak bilmesini istiyordu, bunu yapmanın tek yolu ölüm defterini dünyanın büyük bir kısmının destekleyeceği şekilde kullanmaktı, bu sayede Tanrı olacaktı.

Düşüncelerim şu şekilde:

N Kesinlikle L'den zeki değil bence, L onca zaman akıl oyunlarıyla ipuçları yakalarken N kısmı bana çok zorlama ve olduda bitti geldi, hani en azından biraz daha uzun ve detaylı işlenmeliymiş ki finalde Light'ın kaybetmemesi gerekiyordu, saçma sapan dümenden kimse dünyanın kralı olamaz mesajı vermek gibi hissettirdi final bana.

Ayrıca Light defteri kendi tanrı kompleksini tatmin etmek için kullansa bile bu dünyanın yararına oluyordu.
L ölene kadar içimden bir diğeri bir diğeri önde akıl oyunlarına bak çok zekice dediğimi hatırlıyorum, ancak N kısmında çok zorlama geldi, hani sevdiği karakter öldü diye animeye çamur atan insanlar gibi olmak istemiyorum, ama bana göre bu anime kesinlikle L öldüğünde bitmeliydi.

Bir çok önemli konu daha var benim için, L ölümü çok ani gerçekleşti, bu kadar önemli ve iyi yazılmış bir karakter bu kadar hızlı harcanmış hissettirmemeliydi, ee bu muydu dediğimi hatırlıyorum.

Haklısınız, bende 24 bölümlük bir seri olarak düşünüyorum.
24. bölümden sonrasının tek güzel yanı bence Light'ın yozlaşması ve Tanrı kompleksi içerisinde yavaş yavaş kendi sonunu getirmesi. Bence de Alfabe Takımı onu yenemezdi, Light kendisi L'den sonra rakipsiz olduğunu düşünüp gardını indirdiği için öldü. Açıkçası ben ilk 5-10 bölümden sonra fayda getirdiğini çok düşünmüyorum, Light'ın yaptığı bir diktatörlüktü sadece, özellikle de L'yi hedef alması ve daha ilk bölümden polis tarafındaki birini sırf peşinde diye gözü kapalı öldürmesi bunun en büyük ispatı. Light'ın dengi Spider-Man'in işine engel oluyorlar diye önüne çıkan bütün polis teşkilatını ve hakkında negatif şeyler söyleyen gazete teşkilatını komple öldürmesi gibi bir şey 😃.

Bence Death Note ile Code Geass'ı arka arkaya izlerseniz ana karakterlerini daha çok daha iyi anlayabilirsiniz.
Şöyle bir kıyaslama yapayım:
  1. İkisi de ilk bölümden doğa üstü güce sahip oluyorlar ve direkt birilerini öldürüyorlar.
    1. Lelouch zaten intikam peşindeyken bu fırsat ile sadece planlarına daha erken başlamış oldu ve kendisine silah çeken askerleri öldürdü.
    2. Light ise daha çok hayatı gri gören ondan kopuk ve anlamsız gören birisi iken defteri bulunca birden adalet dağıtıcı olmaya karar veriyor ve bunu çok düşünmeden yapıyor, bence sahte L'yi öldürmesi bunun en büyük göstergesi.
  2. İkisi de güç zehirlenmesi yaşıyor.
    1. Lelouch da herkesi piyon olarak görüp amacı uğruna her yolu mübah görüyor.
      1. Fakat seri ilerledikçe bu güç zehirlenmesinden yavaş yavaş kurtulmaya başlıyor ve hatalarını telafi etmeye çalışıyor.
    2. Light'da herkesi piyon ve L'yi kendine rakip olarak görüyor, ve bence daha çok egosundan dolayı Dünya'yı suçtan temizleme uğruna Dünya'nın en iyi detektifini öldürüyor.
      1. Buradan sonra ise Tanrı kompleksi gitgide daha belirgin hale geliyor zaten, kendi sonunu getirene kadar.
Bu kıyaslamayı Lelouch daha iyi bir karakter demek için yapmadım (Favori karakterim ama 😃), ikisini hep birbirine çok paralel gördüğüm için yaptım. En büyük farklılıkları Lelouch bir yola girip o yolda sürekli yaşadığı şeyler ile iyi ve kötü yönde değişirken Light ise L seviyesinde bir detektif olabilecek iken yüzük görmüş Gollum gibi gitgide bulunduğu tepeden aşağı doğru yuvarlanmasını konu alıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı