Debian 10.5 kurulum

Ben netinst ana ISO dosyasını kurarken rtl_nic/rtl8411-2.fw dosyasının eksik olduğunu söylüyor. Onu kurulumdan sonra nasıl indirebilirim? Bluetooth sürücüsü sanırım. Bluetooth çalışmıyordu Debian kurunca. NVIDIA sürücülerinde de sürekli W: Possible missing hatası alıyordum.

Ben netinst ana ISO dosyasını kurarken rtl_nic/rtl8411-2.fw dosyasının eksik olduğunu söylüyor. Onu kurulumdan sonra nasıl indirebilirim? Bluetooth sürücüsü sanırım. Bluetooth çalışmıyordu Debian kurunca. NVIDIA sürücülerinde de sürekli W: Possible missing hatası alıyordum.

Şöyle bir paket olması lazım. linux-firmware bende de aynı Ethernet'ten var Firmware dosyalarını öyle yükledim.

Debian'ın bu Netins kalıbı daha ziyade geliştiriciler içindir, eksik olan bir çok temel paket deneyimli kullanıcı tarafından eklenir. Bu nedenle Netins kalıbın temel paketleri eksik olmayan buradaki standard-non-free kalıbını kurmanız gerekir. Bu kalıpta bütün firmware paketleri yüklüdür, son kullanıcılar sorun yaşamadan kullanabilirler.

Debian'ın bu Netins kalıbı daha ziyade geliştiriciler içindir, eksik olan birçok temel paket deneyimli kullanıcı tarafından eklenir. Bu nedenle Netins kalıbın temel paketleri eksik olmayan buradaki standard-non-free kalıbını kurmanız gerekir. Bu kalıp da bütün Firmware paketleri yüklüdür, son kullanıcılar sorun yaşamadan kullanabilirler.

Hocam NVIDIA sorunu olur mu? Ayrıca DVD mi CD mi ondanda emin olamadım kalıp konusunda.

Hocam NVIDIA sorunu olur mu? Ayrıca DVD mi CD mi ondanda emin olamadım kalıp konusunda.

Bahsettiğim kalıpta Nvidia zaten var, kurulum ve kendinize göre sistemi ayarladıktan sonra alttaki komut ile kuruyorsunuz.
Kod:
sudo apt install xserver-xorg-video-nvidia nvidia-settings

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı