Debian 10'da RAM tüketimi ve CPU Kullanımı nasıldır?

350070

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Debian, birçok Linux sürümlerinin tabanın oluşturuyor.
Sunucuları çok gelişmiş.
Çekirdek sürümü de 5+ galiba.

Performanslı mıdır?

Ben Debian 8'i kullanmıştım. Stabildir. Performans'ı kullanılan masaüstüne bağlıdır. Ama hantal değildir diye tahmin etmekteyim. Hızlı bile olabilir emin de değilim. Performanslı mı değil mi söyleyebilmemiz için bilgisayarını bilmemiz lazım.

Performanslı mıdır?

Debian ve diğer dağıtımların performansını oldukça geniş denemiş biri olarak, Debian en iyi performansa sahiptir.
Örneğin, denemelerimde ağır oyunlarda hiç yalpalamadan en uzun süre dayanan Debian oldu. Ona en fazla yaklaşan Antergos olmuştu o da maalesef durduruldu.
Bu denemeler bütün dağıtımların Mate ortamlarında denendiği bilgisini de vereyim.

Debian ve diğer dağıtımların performansını oldukça geniş denemiş biri olarak, Debian en iyi performansa sahiptir.
Örneğin, denemelerimde ağır oyunlarda hiç yalpalamadan en uzun süre dayanan Debian oldu. Ona en fazla yaklaşan Antergos olmuştu o da maalesef durduruldu.
Bu denemeler bütün dağıtımların Mate ortamlarında denendiği bilgisini de vereyim.

Çekirdeği 5++ üstü sade bir Debian önerir misiniz?
Debian Stable (10) 4.19 cekirdegine sahip. RAM ve CPU kullanimi kullanacagin masaustu ortamina gore degisir.

Ben 5+ sanıyordum 2020 diye.
Bana RAM ve CPU kaynaklarını az kullana bir Debian önerir misiniz?
Ben Debian 8'i kullanmıştım. Stabildir. Performans'ı kullanılan masaüstüne bağlıdır. Ama hantal değildir diye tahmin etmekteyim. Hızlı bile olabilir emin de değilim. Performanslı mı değil mi söyleyebilmemiz için bilgisayarını bilmemiz lazım.

Debian sitesinde bir kere kullandıktan sonra, hızından dolayı kolay kolay bırakmazsını diyor.

Çekirdeği 5++ üstü sade bir Debian önerir misiniz?

5+ çekirdekli Debian'ın Sid tabanıdır, kullanılır ama risklidir, test edilmemiş paketlere dayanır ve biraz deneyim gerektirir.
Stable veya Testing tabanı öneririm.
Debian'ın hızlı olması zaten yıllarca test edilmiş paketlerle inşa edilen Stable tabanından kaynaklanıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı