Debian 13 yazılım uygulaması hatası

cyper

Hectopat
Daha fazla  
Eski bilgisayarıma Debian 13 kurdum. NVIDIA sürücüsünü yüklemeye çalışırken sudo nano /etc/apt/sources.list dosyasında bir değişiklik yapmış olabilirim. Çok üst düzey Linux bilgim yok, ama şu an yazılım uygulamalarında bazı uygulamalar bulunamıyor ve güncelleme yapsam da sistem güncel olduğunu söylüyor. Ana sistemimde OpenSUSE kullanıyorum ve böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Bu durum sources.list dosyasındaki değişiklikle ilgili olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü 2025-10-28 16-46-47.png
    81,1 KB · Görüntüleme: 9
  • Ekran Görüntüsü 2025-10-28 16-46-56.png
    55,8 KB · Görüntüleme: 9
  • Ekran Görüntüsü 2025-10-28 16-47-04.png
    28,5 KB · Görüntüleme: 9
Apt aynı anda birden çok işlem yapabilen bir paket yöneticisi değil, eğer arka planda işlem yaparken aynalar ile oynadıysanız kırmış olabilirsiniz. Mâdem OpenSUSE kullanıyorsunuz eksi bilgisayarınıza neden OpenSUSE leap Xfce kurmuyorsunuz? Debian'dan daha sağlamdır.

Grafik mağazasan ayarlara girip yazılım ve güncellemeye girip aynalar ile ilgili bir menü var mı bakın. Debian software veya download from gibi bir şey olması lazım adının. Oradan ayna seçimi olması lazım, oradan aynayı değiştirip apt upgrade deyin. Bulamazsanız veya çalışmazsa yeniden kurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…