Debian 13'te masaüstü ortamlarının RAM kullanımı

Keşke fastfetch çıktısı yerine htop ile kontrol etseydiniz fetch her zaman doğru kullanımı göstermeyebiliyor.
Yinede elinize sağlık.

Keşke fastfetch çıktısı yerine htop ile kontrol etseydiniz fetch her zaman doğru kullanımı göstermeyebiliyor.
Yinede elinize sağlık.
Doğrudur ama bunu yaparken free -h komutu ile de kontrol ettim. Fastfetch ile aynı değerleri veriyor. Htop daha düşük gösteriyor. Bana tam kullanımı göstermiyor gibi geldi.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20250812_084303.png
    406,3 KB · Görüntüleme: 19
  • Ekran Görüntüsü_20250812_084348.png
    196,1 KB · Görüntüleme: 18
Belki bu sadece DE ile alakalı değildir. Acaba Debian'ın bunda bir etkisi olabilir mi?
Evet servisler ve bazı varsayılanlar etki eder ama bu kadar hafif bir masaüstünün bu hale geldiğini görmek her türlü şaşırtıyor.

Evet servisler ve bazı varsayılanlar etki eder ama bu kadar hafif bir masaüstünün bu hale geldiğini görmek her türlü şaşırtıyor.
Bildiğim kadarıyla Debian en temiz dağıtımlardan biri. Kullanıcı verilerini araklayan bir dağıtım olamaz sanırım. Telemetri mi var acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…