Yanlış anlıyorsun beni. Masaüstü ortamı yani arayüz. KDE, GNOME, XFCE gibi ortamlara masaüstü ortamı denir. Bu ortamlardan birini kurmazsanız zaten bu ekranın gelmesi normal.
Yanlış anlıyorsun beni. Masaüstü ortamı yani arayüz. KDE, GNOME, XFCE gibi ortamlara masaüstü ortamı denir. Bu ortamlardan birini kurmazsanız zaten bu ekranın gelmesi normal.
Netinstall kalıbı ile kurulum yaptıysan ve herhangi bir ortam seçimi yapmadıysan, görüntü yöneticisi ve masaüstü ortamı gibi araçlar kurulmamıştır. Böyle mi kurulum yaptın, 350-400 Mb.'lık ISO mu kullandın?
Netinstall kalıbı ile kurulum yaptıysan ve herhangi bir ortam seçimi yapmadıysan, görüntü yöneticisi ve masaüstü ortamı gibi araçlar kurulmamıştır. Böyle mi kurulum yaptın, 350-400 Mb.'lık ISO mu kullandın?
Bilgisayarın sistem özelliklerini bilmiyorsan ben rastgele bir tane önereyim o zaman, Xfce kurabilirsin. Daha sonra beğenmezsen araştırıp başka ortamların kurulumlarını da bulabilirsin.
sudo apt install xfce4 komutunu yaz, şifre isterse şifreni gir. Şifre sorma kısmında yazdığın yazılar görünmez, sen doğru bir şekilde girip enter tuşuna bas. Bu komut işe yaramazsa aptitude install xfce-desktop komutunu da denersin.
Şimdi @runit 'ın yönlendirdiği gibi masaüstü ortamı kurman lazım. Ama netinstall ile sudo paketi de kurulmadığı için, önce su komutu ile yönetici haklarını elde et.