Debian kurulumunda sudo komutunu tanımıyor

Tufur

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Debian ISO doğru mu buldum bilmiyorum ama kendi sitesinden bir ISO kurdum, tty ekranında kalıyor ve sudo komutunu tanımıyor. Root yetkisi filan yok sanırım hiç başlatamadım bile kurulumu yaptıktan sonra.

Debian ISO doğru mu buldum bilmiyorum ama kendi sitesinden bir ISO kurdum, tty ekranında kalıyor ve sudo komutunu tanımıyor. Root yetkisi filan yok sanırım hiç başlatamadım bile kurulumu yaptıktan sonra.

Öncelikle root ortamına giriş yap. Aşağıdaki kodun çıktısını at.

Bash:
cat /etc/group | grep '^sudo:'

Normaldir. Ekstradan bir ayar yapman lazım.

İlk önce su komutuyla root yetkisi al ve sudo nano /etc/sudoers komutuyla gerekli yere gir. root ALL=(ALL:ALL) ALL yazan yerin altına kullanıcı adınla aynı olacak şekilde bir tane daha satır ekle.

Örnek:
Bash:
root ALL=(ALL:ALL) ALL
tufur ALL=(ALL:ALL) ALL

Öncelikle root ortamına giriş yap. Aşağıdaki kodun çıktısını at.

Bash:
cat /etc/group | grep '^sudo:'
sudo:x:27:

Dosya Ekleri

• 20230831_132649.jpg
    266,1 KB · Görüntüleme: 114
Yapamadım, su ile root yetkisi aldıktan sonra sudo ile ilgili komutu giriyorum sudo komutu yok diyor gene ama başındaki sudoyu kaldırınca o dosya konumuna gidiyor lakin bomboş, oraya root ALL=(ALL: ALL) ALL tufur ALL=(ALL: ALL) ALL yazmalı mıyım?

Diski takın diyor.

Dosya Ekleri

• 20230831_153658.jpg
    341,7 KB · Görüntüleme: 98
Sadece cdromlu kısım var, hepsini mi silmemi söylüyorsunuz, bide bu neyden kaynaklı bir sıkıntı,tekrar kurulum yaparken neye dikkat etmeliyim

Dosya Ekleri

• 20230831_161846.jpg
    173,8 KB · Görüntüleme: 91
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…