Debian son kullanıcı kullanımı için uygun mu?

Evet, Debian son kullanıcı için uygundur ama fazla minimal gelir. Bu durumda hangi ayar için ne indirmeniz gerektiğini bilmeniz gerekir. En az 4-5 aylık bir Linux deneyimi ardından saf Debian kullanılabilir.

Linux Mint Cinnamon veya LMDE kullanabilirsiniz.

Masaüstü uygulamaları sorun yok ve rahatça kurabildim diyebileceğim bir durumda ise dağıtım kullanılabilirdir bence. Flathub her ne kadar çözmüş olsa da kullanmayan geliştiriciler var maalesef.
Debian ise bence en kullanılabilir dağıtımlardan biri.
Stable sürümleri yerine testing kullanmayı tercih ederdim yinede.
Chat GPT ile oluşturduğum bir tablo:

1724793799558.png

Masaüstü uygulamaları sorun yok ve rahatça kurabildim diyebileceğim bir durumda ise dağıtım kullanılabilirdir bence. Flathub her ne kadar çözmüş olsa da kullanmayan geliştiriciler var maalesef.
Debian ise bence en kullanılabilir dağıtımlardan biri.
Stable sürümleri yerine testing kullanmayı tercih ederdim yine de.
Chat GPT ile oluşturduğum bir tablo:

Eki Görüntüle 2295961

Peki ben christ titus tech adlı bir kanaldan installing Linux right way adlı video izlemiştim o videoda sid yazan unstable versiyona değiştiriyordu o zaman testing en iyisimi.

Peki ben christ titus tech adlı bir kanaldan installing Linux right way adlı video izlemiştim o videoda sid yazan unstable versiyona değiştiriyordu o zaman testing en iyisimi.

Testing sürümü adı üzerinde test sürümüdür ve son kullanıcıya hitap etmez. Genelde en yeni güncellemelerden yararlanmak isteyenlere Debian Unstable önerilir. Herhangi bir uyumluluk sorunu olmadan, Unstable sürümüne kıyasla biraz daha eski paketleri içeren Stable sürümü de aynı şekilde son kullanıcıya hitap eder. Bilgisayarınızın donanımı yeniyse, yani 2023-2024 zaman diliminde çıkmış parçaları barındırıyorsa Unstable sizin için daha iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı