Ben kendi kullandığımı önerebilirim ancak Debian tabanlı değil. Fedora benim kullandığım dağıtım. Aşağıdaki blog yazısına bir bak. Orada işletim sistemlerini indirmeden deneyebileceğin bir adres vardı.
Dağıtımları indirmeden denemek isterseniz bir özgür yazılım sitesi olan alttaki bağlantıdan bütün dağıtımları deneyebilirsiniz. DistroTest Kullandığınız sistem, denediğiniz sistem ve tarayıcı aynı anda çalıştığı için biraz yavaş olabilir, bu...
Ben kendi kullandığımı önerebilirim ancak Debian tabanlı değil. Fedora benim kullandığım dağıtım. Aşağıdaki blog yazısına bir bak. Orada işletim sistemlerini indirmeden deneyebileceğin bir adres vardı.
Dağıtımları indirmeden denemek isterseniz bir özgür yazılım sitesi olan alttaki bağlantıdan bütün dağıtımları deneyebilirsiniz. DistroTest Kullandığınız sistem, denediğiniz sistem ve tarayıcı aynı anda çalıştığı için biraz yavaş olabilir, bu...
Yeni versiyonu ile tasarımı berbat ettiklerini düşünüyorum. Ayrıca onları bu seviyeye getiren fütüristik ayar menüsünü de değiştirdiler. Güvenlik açıklarından bahsetmiyorum bile...
Yazılım üretmek amaçlı kullanacaksan her işletim sistemi uyar sana. Şimdi debian tabanlı istiyorsun ve bilindik bir kaç distro var. Ubuntu yeni başlıyorsan GNU/Linux'a çok faydalı olur internette çok makale var. Ama bana kalırsa Mint kullan çünkü Ubuntu Debian'ı alıp geliştirip sunuyor Mint ise Ubuntu'yu alıp geliştirip sunuyor. Mantıklı olan mint kullanmak bence.
Deepin kullanmadım hiç, ancak bir arkadaş önceki mesajlarda güvenlik açığından bahsetmişti, ben de duymuştum öyle şeyler. Çin kaynaklı bir dağıtım sanırım. Kullanmak riskli.
Fedora da RedHat tabanlı, Debian ve diğer dağıtımlarda olan neredeyse her şey bunda da vardır muhtemelen.