Debian vs Kali

fedoralover

Centipat
Daha fazla  
Ben başta Kali düşünsem de tecrübeli bir bir arkadaşımın tavsiyesi ile Debian kurmaya karar verdim fakat yine de sizlerden de bilgi almak istiyorum. Kali'nin toollarını kullanmakta bir sorun yaşar mıyım ya da artıları ve eksileri neler olur, açıklarsanız sevinirim. İnternette çok fazla bir şey bulamadım.

Siber güvenlikle işin yoksa Kali ile de yoktur. Normal bir kullanıcıysanız Debian kurun tabii daha iyi dağıtımlar da olabilir ama sizin kararınız ama siber güvenlikle işiniz yoksa Debian ikisi arasından.

Kali de Debian tabanlı. Debian'ın içerdiği her şeyi içeriyor + fazlası da var. Ama gündelik hayatta kullanacaksanız Debian'ı öneririm. Çünkü Kali'nin toollarını kullanmayacaksanız boşa yer kaplamasın. Hem daha sade.

Kali de Debian tabanlı. Debian'ın içerdiği her şeyi içeriyor + fazlası da var. Ama gündelik hayatta kullanacaksanız Debian'ı öneririm. Çünkü Kali'nin toollarını kullanmayacaksanız boşa yer kaplamasın. Hem daha sade.

Arkadaşım sonradan kurabileceğimi söyledi aynı sizin dediğiniz gibi çok fazla gereksiz şeyler var dedi.

Siber güvenlikle işin yoksa Kali ile de yoktur. Normal bir kullanıcıysanız Debian kurun tabii daha iyi dağıtımlar da olabilir ama sizin kararınız ama siber güvenlikle işiniz yoksa Debian ikisi arasından.

Biraz başlamayı düşünüyorum ama aynı araçları orada da kullanabileceğimi söylediği için Debian tercih edeceğim sanırım.

Arkadaşım sonradan kurabileceğimi söyledi aynı sizin dediğiniz gibi çok fazla gereksiz şeyler var dedi.

Biraz başlamayı düşünüyorum ama aynı araçları orada da kullanabileceğimi söylediği için Debian tercih edeceğim sanırım.
Eğer öyleyse Kali indirin geçin derim ben. Sonradan tek tek indirmekle uğraşmayın.

Sıfırdan başlayacağım için çok fazla sorun olmaz diye düşünüyordum.
İndirirken vakit kaybedeceğinize direkt Kali kurun bence. Zaten o kadar büyük boyutlu değil toollar. Sadece başlat menüsü dolu olur, onun dışında pek bir şeyi etkilemezler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı