Debian vs Mint

621657

Decapat
Şu an Mint kullanıyorum. Debian'ı mekak ediyorum ve sanal makinede Debian KDE deniyorum gördüğüm kadarıyla mağazasında pek bir şey yok. Ek olarak telemetri kısmına baktım ve yazılanlardan bir şey anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Debian Mint'ten sonra deneyebileceğin güzel bir dağıtımdır. Paket desteği veya mağaza konusunda farklılık yok. Geniş paket desteği için Arch GNU/Linux tabanlı dağıtımları kullanmanı öneririm. (Deneyim ve sabır gerektirir.) @mashiro belirince yanına OpenSUSe'yi ekler.

Son düzenleme:
Bence Linux Mint'e alıştıysan geçmeye gerek yok. Zaten Linux Mint'in Debian sürümü var.

Debian kullanmak isterseniz "trixie" olanı kullanın. Güncel paketleri kullanıyor bu sürüm. Debian kararlı halinde eski paketleri kullandığından güncel donanımlarda sorun çıkmakta.

İstiyorsan Debian kullan stabildir.

Debian kullanmak isterseniz "trixie" olanı kullanın.

Güncel paketleri kullanıyor ama daha testing sürümü olduğu için bazı sistemlerde performanslı ve kararlı çalışmıyor.

Selam,

Debian'ın üç ayrı sürümü vardır. Stable, Testing ve Unstable. Hatta unstable da kendi içerisinde ikiye ayrılır. Güncel repoları sisteme dahil edersiniz bir nebze testing-stable karması bir yapıya sahip olursunuz. Bu dağıtımda tam olarak ne denemek istediniz? Mint ve Debian arasında tebrübe farkı vardır. Sonuçta Ubuntu'nun haliyle Mint'in dedesi olur kendileri. Masaüstü ortamları denemek, paket derlemek, sürücü kurarken kendim konfigüre etmek gibi istekleriniz varsa Debian'ı kurcalayın derim. End-user olarak Mint, Ubuntu kullanımından sonra yavan gelebilir.

P. S: Server-side tarafında vazgeçilmezimdir

Debian'dan önce farklılık olması açısından Zorin'i tavsiye ederim. Minimalist ve modern bir arayüzü var. Kesinlikle hoşuna gidecektir.

@qbgt
Debian'ın wikisinde telemetri kısmını okudum ama pek anlaşılır değil Mint'te telemetri yok Debian da var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…